Sunt pământean şi nu mi-e frică!

Sunt pământean, trăiesc… respir… simt… văd… aud… zâmbesc.. tânjesc… învăţ… mă enervez… cânt… plâng… iubesc… greşesc… mă ridic… iau aminte… ajut.. sunt ajutat… îmi deschid ochii… îmi găsesc echilibrul (…)

Sunt pământean şi înţeleg de ce oamenii suferă, pricep de ce oamenii n-au speranţă, sunt revoltat pentru că alţi pământeni mor de foame, mă întreb de ce alţii nu vor să înţeleagă, sau de ce se ascund şi se prefac că nu înţeleg.

Sunt pământean şi mă revolt că unii fac tot posibilul ca majoritatea să nu priceapă ce se întâmplă în jurul lor, manipulează minţile şi vieţile oamenilor care sunt prea hipnotizaţi să spună nu!

Frica omoară mintea! Ți-e prea frică să spui nu, ti-e prea frică să gândeşti pentru tine şi accepţi orbeşte orice. Nu-i mai lăsa pe alții să gîndească pentru tine, ascultă de tine…

Da, frica omoară mintea pentru că frica inhibă gândirea logică, frica e generată de partea creierului care se ocupă de supravieţuire, acea parte care, cândva, demult, te salva de urs şi lup, când încă se trăia din vânat. Frica e cea mai sigură armă de ucidere în masă, îţi omoară gândirea în primul rând pentru că atunci nu te gândeşti decât la “ce să fac să scap, să trăiesc”… Desigur frica are foarte multe conotații, dar încă un gând “fricos” este acela generat de ruşine, acea teamă de-a fi ridiculizat şi judecat de grupul /gaşca /cunoştiinţele tale, frica de a fi inferiorizat.

Mai sus v-am prezentat foarte pe scurt rădăcina tuturor ororilor umane, de aici, dragi pământeni, porneşte totul, e atât de simplu un om fără frică nu poate fi manipulat şi niciodată nu va manipula alţi oameni. Pentru că este un om puternic, şi a fi puternic înseamnă să nu-ţi baţi joc de cineva chiar dacă îți stă în putere, a fi puternic înseamnă să ierţi, a fi puternic înseamnă să fii just.

Aşadar, a fi puternic nu reprezintă mărimea muşchilor tăi, nu e capacitatea ta de a subjuga şi de a profita de alţi oameni. A fi puternic înseamnă să le dai libertatea cuvenită, să împărtăşeşti înţelepciunea ta cu ei, să îi ajuţi când au nevoie şi să nu-ţi fie frică. Nu-ţi fie frică decât de faptele tale, pentru că la sfârşit doar cu asta pleci, cu ce-ai făcut, cu ce-ai ajutat!

Toate războaiele, masacrele se întâmplă datorită fricii şi gândirii noastre, se datorează incapacităţii noastre de a spune NU violenţei şi războiului, de a spune NU la ceea ce credem că e greşit în adâncul nostru, executăm orbeşte ordine şi aşa s-au născut războaiele mondiale!

Ca şi cum n-am fi învăţat nimic, războaiele continuă…

Închei cu o aplecare asupra greșelilor de interpretare pe care mulţi le fac. Frică de nimeni nu înseamnă să fii nesimţit şi nepoliticos, a nu-ţi fi frică nu înseamnă să nu-i respecţi pe ceialţi şi să îți evidențiezi atu-urile cu fiecare ocazie! Atenție la interpretarea cuvintelor şi semnificaţia lor pentru tine, fii respectuos şi “Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!”

Vodă Tudor

Vodă Tudor De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

Adaugă comentariu