Un exercițiu practic de fericire

Și, mai ales, un exercițiu prin care vă veți putea simți ceva mai fericiți, în momentele în care simțiți că ați avea nevoie de acest lucru.

În anul 2005, un grup de cercetători din cadrul Universității Pennsylvania au realizat un studiu prin intermediul căruia încercau să afle care sunt elementele-cheie care ne determină fericirea. Iar concluzia studiului – care poate fi citit, în format pdf, aici – poate fi rezumată astfel: unul dintre cei mai importanți factori care determină gradul de fericire al unei persoane este recunoștința pe care o arată față de cei care i-au influențat viața.

De curând, echipa SoulPancake, a hotărât să verifice rezultatele studiului. Așa că au măsurat prin intermediul unui chestionar starea de fericire a unor voluntari, iar apoi i-au rugat pe fiecare să aștearnă pe o coală de hârtie câteva rânduri dedicate persoanei căreia îi sunt recunoscători. Iar ca element-surpriză, i-au rugat să sune persoana în cauză și să-i citească ceea ce au scris. În final, gradul de fericire a fost măsurat din nou. Concluzia? Nu doar că rezultatele psihologilor din Pennsylvania s-au adeverit, dar cea mai mare creștere a gradului de fericire a fost înregistrată la persoanele care în acel moment erau mai nefericite.

Așa că, atunci când corăbiile sufletului sunt pe cale de a vi se scufunda, uitați pentru o clipă de necazuri. Și gândiți-vă la persoana căreia îi sunteți recunoscători. Și vorbiți cu ea. Fie și în gând.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Poate ar fi indicat si o subtitrare pentru cei care nu stiu engleza caci mi se pare un articol excelent din care se poate invata mult si asta nu doar de catre cei care stiu limba engleza.

    Si nu numai in spiritul articolului: multumesc celor inplicati in webcultura.ro

  2. Siteul webcultura .ro este unul de exceptie ,unul mai mult decit binevenit si necesar .Multumesc celor ce s-au gindit si se implica , de-ar fi mai multi ca ei in tara asta poate ne-am schimba un pic ,avem mare trebuinta !

Adaugă comentariu