Minunatele lucrări ale lui Mihai Criste

Se numește Mihai Criste, iar lucrările sale sunt, pur și simplu, minunate.

Rămășițele timpului

Mihai Criste s-a născut pe 8 octombrie 1975, în Deva. La doar 17 ani (în octombrie 1992), avea să participe la prima sa expoziție de grup, iar doi ani mai târziu avea prima sa expoziție personală. De atunci avea să participe la multe alte expoziții în România, Marea Britanie și SUA.

Jurnal de bord

Absolvent al Institutului de Arte Plastice Ion Andreescu din Cluj, în lucrările lui Mihai se simte influența suprarealistă a lui Dali și Magritte.

The Memories Of the Future

“Lucrările mele sunt influențate de studiile de artă grafică din perioada Institutului. Simțurile mele și semnificațiile se contopesc cu tehnica, permițându-mi să-mi transcend pregătirea în creații suprarealiste.”

All the world is a stage

“Frumosul în artă nu este nimic altceva decât esența, creația.”

The biography of posterity

Time is soul

Rien ne se perd… tout se transforme

Sleepwalking Well

Amazonian Scream

Training Of Seagull At Balchik

Mai multe lucrări realizate de Mihai Criste puteți admira pe blogul său și pe pagina sa de pe deviantart.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Silvia Jinga

    În pictura lui M. Criste din sfera profanului se face saltul spre sacru. Simplitatea liniilor, puţinătatea formelor, numărul limitat al culorilor, totul pledează pentru un fel de hieratism al imaginilor. Se manifestă la acest artist un ascetism al mijloacelor de expresie, o stilizare a formelor supuse să exprime esenţa în sensul în care Brâncuşi a sculptat ideea de pasăre în Păsările sale Măiestre. Mihai Criste descoperă dincolo de fizică metafizica. Pictura lui încântă și fericește privitorul.
    Silvia Jinga, USA

Adaugă comentariu