Amsterdam, varianta 3D

O execelentă animație, prezentând în 3D Amterdamul secolului XVI.

Amsterdam Museum a deschis recent o nouă secțiune: Amsterdam DNA. În cadrul acesteia, vizitatorii vor putea călătorii – prin intermediul unui video-wall gigant de trei metri înălțime și șapte metri lățime – prin cele șapte perioade pe care orașul le-a parcurs în decursul unei istorii ce se întinde pe o mie de ani. Și cum olandezii nu fac lucrurile pe jumătate, filmele sunt realizate în 3D. Iată o scură prezentare a celei de a doua perioade din istoria orașului: perioada cuprinsă între 1550 și 1600.

“Provocarea a fost de aceea de a aduce la viaţă capodoperele fără a le afecta identitatea. Sau, mai degrabă, fără a le afecta sufletul. Am ales să le adăugăm o dimensiune suplimentară, prin intermediul imaginilor tridimensionale. Și am adăugat încă o dimensiune – sunetul – pentru a face totul mai atrăgător. Sunetele realiste şi o coloană sonoră potrivită cu spiritul epocii adaugă o anumită patină acestor scene.” (Martijn Hogenkamp, PlusOne)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu