Amsterdam, varianta 3D

O execelentă animație, prezentând în 3D Amterdamul secolului XVI.

Amsterdam Museum a deschis recent o nouă secțiune: Amsterdam DNA. În cadrul acesteia, vizitatorii vor putea călătorii – prin intermediul unui video-wall gigant de trei metri înălțime și șapte metri lățime – prin cele șapte perioade pe care orașul le-a parcurs în decursul unei istorii ce se întinde pe o mie de ani. Și cum olandezii nu fac lucrurile pe jumătate, filmele sunt realizate în 3D. Iată o scură prezentare a celei de a doua perioade din istoria orașului: perioada cuprinsă între 1550 și 1600.

“Provocarea a fost de aceea de a aduce la viaţă capodoperele fără a le afecta identitatea. Sau, mai degrabă, fără a le afecta sufletul. Am ales să le adăugăm o dimensiune suplimentară, prin intermediul imaginilor tridimensionale. Și am adăugat încă o dimensiune – sunetul – pentru a face totul mai atrăgător. Sunetele realiste şi o coloană sonoră potrivită cu spiritul epocii adaugă o anumită patină acestor scene.” (Martijn Hogenkamp, PlusOne)

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu