“De lumina noastră ne temem, nu de întuneric.”

Un mănunchi de gânduri.

“Ceea ce este important în viață este chiar faptul că am trait. Diferența pe care am făcut-o în viețile altora va determina semnificația propriei noastre vieți.”

“Teama noastră cea mai mare nu este că nu suntem la înălțimea unei situații. Cea mai mare teamă a noastră este că suntem cumplit de puternici. De lumina noastră ne temem, nu de întuneric.”

“Un bărbat curajos nu este acela care nu simte teama, ci acela care cucerește teama.”

“Că ai căzut nu are nicio importanță, numai modul în care te ridici contează.”

“Nimic nu e mai interesant decât să te întorci într-un loc unde nimic nu s-a schimbat, doar ca să vezi cât de mult te-ai schimbat tu.”

“Dacă îi vorbești unui om într-o limbă pe care o înțelege, cuvintele tale vor ajunge la mintea lui. Dacă îi vorbești în propria lui limbă, cuvintele ajung la inima lui.”

“Educația este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba lumea.”

“Pentru a fi liber nu este suficient să te eliberezi de lanțuri, trebuie să respecți și să susții și libertatea altora.”

“Nimeni nu se naște urând alte persoane pentru culoarea pielii lor sau pentru religia lor. Oamenii învață să urască, iar dacă pot învăța ura, pot învăța și iubirea, care este un sentiment mai apropiat de inima omului.”

“Se spune că nu cunoști cu adevărat o națiune până nu ai stat într-una dintre închisorile ei. O națiune nu ar trebui să fie judecată după cei mai sus-puși cetățeni, ci după cei mai umili.”

Nelson Mandela (18 iulie 1918 – 5 decembrie 2013)

Nelson Mandela în 1937, la vârsta de 19 ani

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu