Rugămințile pașilor tăi

Pentru un occidental, totul pare de necrezut.

Se numește Hua Chi, este trecut de 70 de ani și este călugăr budist. În fiecare dimineață, înainte de răsăritul soarelui, merge pe jos până la templul din micuțul oraș chinezesc Tongren și se prosternează de 1.000. Zi de zi. Cu excepția lunilor de iarnă, când se “prosternează” doar de 500 de ori.

Acum, desigur, pentru occidentalul care înțelege prosternarea doar ca un cuvânt din dicționar, lucrurile par banale. Însă, precum veți vedea, ritualul acesta presupune o disciplină fizică și spirituală greu de imaginat. Însă, incredibil nu este faptul că, la vârsta sa, Hua Chi săvârșește zilnic acest ritual. Nici că, îl săvârșește de peste 20 de ani și nici că, atunci când era mai tânăr se prosterna de 2.000 – 3.000 de ori în fiecare dimineață.

Incredibil, pentru noi, occidentalii, este că pardoseala din lemn a templului a fost sculptată de urmele tălpilor călugărului budist. Și că, deși suntem tentați să credem că așa ceva există doar în filme, spiritul s-a dovedit mai tare decât materia. Priviți.

Rugamintile-pasilor

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu