Minunatele fotografii ale Doamnei M.

“Mi-am dorit să surprind întreaga frumusețe ce apare în fața ochilor mei. Și, în bună măsură, dorința mi-a fost îndeplinită.”

Doamna M. a primit primul său aparat foto la vârsta de 48 de ani. Un cadou de la fiica sa. Și astfel s-a născut pasiunea sa pentru fotografie. Iată și prima fotografie de care s-a simțit cu adevărat mulțumită.

Julia-Margaret-Cameron-1

Și, înainte de a vă întreba ce filtre a folosit (sau înainte de a gândi că ați văzut pe facebook fotografii chiar mai bune), vă spun doar atât: această fotografie a fost realizată în data de 29 ianuarie 1864. Da, o mie opt sute… Acum 150 de ani.

Iată și o altă fotografie realizată de Julia Margaret Cameron în același an, 1864, anul în care a și devenit membră a Societății Fotografice a Londrei și Scoției. La doar un de la momentul în care a luat pentru prima dată în mâini un aparat de fotografiat.

Julia-Margaret-Cameron-2

În imagine este Ellen Terry, pe atunci în vârsta de doar 16 ani, cea care avea să devină cea mai mare actriță shakespeariană din Marea Britanie.

Iar în fotografia care urmează – fotografie realizată în anul 1867 – este nepoata sa, Julia Prinsep Jackson, mama Virginiei Woolf.

Julia-Margaret-Cameron-3

Iată și alte câteva fotografii realizate de Julia Margaret Cameron.

Julia-Margaret-Cameron-4

Julia-Margaret-Cameron-5

Julia-Margaret-Cameron-6

(via)

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu