Minunatele fotografii ale Doamnei M.

“Mi-am dorit să surprind întreaga frumusețe ce apare în fața ochilor mei. Și, în bună măsură, dorința mi-a fost îndeplinită.”

Doamna M. a primit primul său aparat foto la vârsta de 48 de ani. Un cadou de la fiica sa. Și astfel s-a născut pasiunea sa pentru fotografie. Iată și prima fotografie de care s-a simțit cu adevărat mulțumită.

Julia-Margaret-Cameron-1

Și, înainte de a vă întreba ce filtre a folosit (sau înainte de a gândi că ați văzut pe facebook fotografii chiar mai bune), vă spun doar atât: această fotografie a fost realizată în data de 29 ianuarie 1864. Da, o mie opt sute… Acum 150 de ani.

Iată și o altă fotografie realizată de Julia Margaret Cameron în același an, 1864, anul în care a și devenit membră a Societății Fotografice a Londrei și Scoției. La doar un de la momentul în care a luat pentru prima dată în mâini un aparat de fotografiat.

Julia-Margaret-Cameron-2

În imagine este Ellen Terry, pe atunci în vârsta de doar 16 ani, cea care avea să devină cea mai mare actriță shakespeariană din Marea Britanie.

Iar în fotografia care urmează – fotografie realizată în anul 1867 – este nepoata sa, Julia Prinsep Jackson, mama Virginiei Woolf.

Julia-Margaret-Cameron-3

Iată și alte câteva fotografii realizate de Julia Margaret Cameron.

Julia-Margaret-Cameron-4

Julia-Margaret-Cameron-5

Julia-Margaret-Cameron-6

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu