Microsculpturi

Unii spun că reprezintă cea de a opta minune a lumii.

Fie și pentru faptul că sculpturile realizate de Willard Wigan nu pot fi văzute cu ochiul liber. Toate sculpturile pe care le veți vedea în continuare sunt așezate în urechea unui ac de cusut. Și, pentru a lămuri lucrurile încă de la început: pentru contribuția sa în domeniul artisic, Willard Wigan a fost decorat de către Regina Elisabeta cu Ordinul pentru Excelență al Imperiului Britanic.

Născut în 1957, Willard Wigan a găsit în artă o modalitate de a uita de dislexie, cumplita boala cu care a fost diagnosticat încă de naștere:

“Totul a început pe când aveam cinci ani: am început să fac case pentru furnici deoarece, pe atunci, credeam că au nevoie să locuiască undeva. Apoi am început să le fac încălţăminte şi pălării. Era o lume fantastică în care evadam, unde dislexia nu putea să mă țină pe loc, iar profesorii nu mă puteau critica. Astfel mi-am început cariera de microsculptor.”

Iată în continuare și alte lucrări, precum și două scurte – și aproape incredibile – materiale filmate.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Alex

    Imi permit un comentariu- dislexia nu este o boala cumplita. Este un alt mod de a vedea lucrurile. Nu se trateaza cu medicamente. Nu exista -formularea ” ai dislexie”. Corect se spune ” esti dislexic”. Multumesc pentru intelegere!

Adaugă comentariu