Cel mai uluitor lucru din intregul Univers

“Este exact ceea ce suntem. Doar prin simplul fapt că trăim.”

În cadrul unui interviu acordat revistei Time, lui Neil DeGrasse Tyson, unul dintre cei mai importanți astrofizicieni contemporani, i-a fost adresată următoarea întrebare: “Care este cel mai uluitor lucru pe care ni-l puteți spune despre Univers?”. Iată răspunsul său.

“Când privesc în sus, spre cerul de noapte, ştiu că suntem parte din acest Univers. Suntem în acest Univers, dar, poate mai important decât toate celelalte lucruri este faptul că Universul este în noi. Iar când mă gândesc la acesta, privesc spre cer. Multe persoane se simt mici atunci când privesc spre cer, pentru că sunt mici, iar Universul este mare, însă eu mă simt mare, pentru că atomii mei au venit de la aceste stele. Există un nivel de conectivitate care îți oferă cu adevărat ceea ce îți dorești în viaţă. Vrei sa te simți conectat, vrei sa te simți relevant. Vrei să simti ca participi la evenimentele din jurul tău. Iar aceasta este exact ceea ce suntem. Doar prin simplul fapt că trăim.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu