“Tunelul Iubirii” din România este promovat de Uniunea Europeană

O veste bună pentru îndrăgostiții de pretutindeni.

Tunelul-Iubirii-1

“Tunelul Iubirii” – o porțiune de cale ferată abandonată situată între orașele Oțelul Roșu și Caransebeș pe marginile căreia sunt arbori care creează un tunel verde și plin de romantism – a fost inclus în ediția 2014 a listei “Redescoperă Europa”, listă realizată de Parlamentul European (PE) și promovată online pe site-ul instituției și pe conturile din social media.

Tunelul-Iubirii-2

“Redescoperă Europa” este o listă care cuprinde 28 de “comori ascunse” ale Uniunii Europene care ar trebuie vizitate (printre acestea, în afară de “Tunelul Iubirii”, sitându-se și obiective turistice ca lacul Morskie Oko din oraşul polonez Zakopane, Giant’s Causeway, un obiectiv ce constă în aproximativ 40.000 de coloane de bazalt interconectate, situat în partea de nord-est a Irlandei de Nord, Rota Vicentina din Portugalia, Le Lac-d’Issarlès din Franţa sau Louisiana Museum of Modern Art din Danemarca).

Tunelul-Iubirii-3

Întreagă listă “Redescoperă Europa” poate fi consultată aici. Celelalte liste realizate de Parlamentul European pe Foursquare (și promovate pe site-ul PE și conturile sale din social media) pot fi găsite aici. Nu în ultimul rând: Transfăgărășanul este și el promovat prin intermediul listei “Descoperiți Europa“.

Tunelul-Iubirii-4

(sursa: Mediafax; foto: Florin Avramescu)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. JKN

    Doar in ultima poza e tunelul dintre caransebes si otelu-rosu, restul sunt poze a celui din Ucrania…

    1. Adriana G.

      E adevarat ca poze cu un tunel verde aparent identic circula de mai mult timp, ca fiind din Ucraina; cele de fata reprezinta insa toate, din cat imi dau seama, unul si acelasi tunel, asa ca ori e cel din Romania (cel din Ucraina fiind altul, poate luat ca model pentru cel romanesc), ori e tot cel stiut, plasat anterior, eronat, in Ucraina.

Adaugă comentariu