Din Paris, cu dragoste

“Nu poți învăţa să scrii urmând o facultate. Este un loc foarte prost pentru scriitori. Pentru că profesorii cred întotdeauna că ştiu mai mult decât voi – dar nu știu. Ei au prejudecăți”

Cuvintele de mai sus au fost rostite de Ray Bradbury în cadrul unui interviu pentru The Paris Review. Iar acestea fiind spuse, iată și știrea:

The Paris Review și-a făcut publice arhivele. Ceea ce înseamnă că mai bine de o jumătate de secol de istorie, cuprinzând interviuri fascinante ale unora dintre cele mai cunoscute figuri ale literaturii mondiale – de la William Faulkner la Stephen King – este de acum la dispoziția celor interesați.

Și, dacă tot am pomenit cuvântul “Paris”: iată două scurte filme, extrem de diferite, dar deosebite ca realizare.

5:46 am este un film experimental realizat Olivier Campagne, care prezintă imaginile unui Paris transformat, brusc, într-o altfel de Veneție.

Iar următorul film este un promo pentru… rețeau de căi ferate (RFF). E adevărat, spre deosebire de noi, francezii chiar au ce promova. Dar nu despre acesta este (neapărat) vorba, ci despre felul în care este realizat filmul. Veți vedea.

Iar dacă vi s-a făcut dor de Paris, puteți să vedeți și cum arată orașul văzut de la înălțime sau de la nivelul solului. 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu