Fiti voi insiva. Iubiti ceea ce va place cu adevarat

Dacă tot spuneam că școlile distrug creativitatea: în 1991, un profesor de liceu din SUA a rugat mai multe personalități să descrie un obstacol pe care l-au avut de trecut în viață, răspunsurile acestora urmând a fi prezentate elevilor. Printre cei întrebați a fost și scriitorul Ray Bradbury ((Site oficial Ray Bradbury)). Iată răspunsul său.

Cea mai importantă decizie pe care am luat-o vreodată a fost la vârsta de nouă ani… eram colecționar de reviste de benzi desenate Buck Rogers, când colegii mei din clasa a cincea au început să râdă de mine. Am rupt revistele și, o săptămână mai târziu, am izbucnit în lacrimi. “De ce plâng?”, m-am întrebat. “Cine a murit?” Eu, a venit răspunsul. Pentru că am distrus viitorul.

Și ce pot face acum? Să reîncep să colecționez Buck Rogers. Să mă reîndrăgostesc de Viitor! Și exact asta am făcut. Și apoi nu am mai dat vreodată ascultare vreunui coleg de clasă idiot care se îndoia de mine.

Ce am învățat? Să fiu mereu eu însămi și să nu-i las vreodată pe ceilalți, cu prejudecățile lor, să interfereze cu viața mea. Copii, faceți și voi același lucru. Fiți voi înșivă. Și iubiți ceea ce vă place cu adevarat.

Ray-Bradbury

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

6 comentarii

 1. Gabi

  Inspiring! Tocmai ce-am descoperit site-ul, si-mi place mult de tot. Felicitari 😀

 2. lavinia

  …nu am mai dat vreodată…

 3. GRM

  Intr-adevăr este atât de important să fii tu însăți așa cum e important că respiri, să simți bucuria de a trăi.

 4. MARIANA TASNEI

  BUNA DIMINEATA! CE MI-A VENIT IN MINTE-FANTASTIC,NEMAIPOMENIT!TOT RESPECTUL!MULTUMESC FRUMOS!

Adaugă comentariu