Salariatii vor primi tichete gratuite pentru a-si cumpara carti

Toti salariaţii ar putea primi anual “tichete de carte”, în valoare de 100 de euro.

“Fiecare cetăţean trebuie să beneficieze de acces neîngrădit la cultura scrisă şi trebuie să oferim fiecăruia posibilitatea de a cunoaşte nemijlocit scrierile care îi sunt necesare profesiei sau nevoilor proprii de informare. Iniţiativele care pot încuraja populaţia să citească, să se apropie de universul cărţilor prezintă avantaje pentru educaţia şi nivelul de cultură al fiecărui cetăţean, atrăgând după sine un avantaj direct şi pentru finanţele publice, sub forma unor valori adăugate din amplificarea circuitului editorial”, se arată în expunerea de motive a proiectul de lege inițiat de deputaţii PSD Adrian Năstase şi Viorel Socaciu.

Tichetele pentru carte vor avea acelaşi statut fiscal ca tichetele de masă și vor putea fi utilizate timp de un an de la data emiterii, pentru finanţarea costurilor de achiziţie a cărţilor, indiferent de domeniu, profil ori tematică. Năstase şi Socaciu menţionează că‚ în acest mod, “statul român intervine printr-o măsură legislativă perfect compatibilă cu practicile identice din alte state membre ale UE”, atât în favoarea angajatului, căruia îi cresc veniturile reale, cât şi în favoarea angajatorului, care are posibilitatea şi este stimulat să acorde angajaţilor, alături de salariu, facilitatea unui acces liber la cultura scrisă, în particular la producţia de carte.

În cazul în care va fi adoptată și de Camera Deputaţilor, propunerea legislativă va intra în vigoare.

(sursa: Mediafax)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu