Trei fotografii de dragoste faimoase

1. Cuplu dormind într-un tren din România

O fotografie a marelui Henri Cartier-Bresson, părintele fotojurnalismului, realizată în anul 1975. Bresson, artistul care la începutul secolului XX a spus răspicat că arta fotografică înseamnă mai mult decât imitarea picturii, a fost primul fotograf dintr-o țară capitalistă căruia i s-a permis să fotografieze în țările regimului comunist. Puteți să vedeți aici alte câteva fotografii realizate în România.

2. Sărutul din fața primăriei

Cea mai cunoscută fotografie a lui Robert Doisneau (a cărui viziune artistică a fost influențată direct de aceea a lui Bresson). Realizată în anul 1950, fotografia a devenit un simbol al iubirii pariziene, deși iubirea dintre cei doi tineri actori surpinși în imagine – Françoise Delbart (20 de ani) și Jacques Carteaud (23 de ani) – a durat doar nouă luni. În același an, Doisneau i-a dăruit lui Françoise un exemplar semnat al fotografiei. Aceasta l-a vândut în anul 2005, unui colecționar anonim, pentru 155.000 de lire sterline.

3. Sărutul

Probabil cea mai faimoasă fotografie a unui sărut a fost realizată pe 14 august 1945, în Time Square, din New York, de către unul dintre cei mai mari fotografi ai tuturor timpurilor: Alfred Eisenstaedt. Iar dacă doriți, vă invităm să vedeți și alte fotografii de dragoste realizate de Alfred Eisenstaedt.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

3 comentarii

 1. emilia

  Ultima fotografie, e din sec 20, nu 19 ;))
  1945 si nu 1845.
  An honest mistake.

  1. Aoleo, multumesc tare frumos!

 2. toma.vintila

  Aceste fotografii sunt super istorice!!Cel putin fotografia cu soldatul venit de pe front si saruta cu foc prima domnisoara iesita in cale ,este magnifica!!!

Adaugă comentariu