My Afghanistan: o expozitie care nu trebuie ratata

My Afghanistan – expoziția lui Florin Ghioca, singurul fotoreporter român care a participat până în prezent la cinci misiuni în teatrele de operații din Afganistan.

La 10 ani după izbucnirea conflictului militar, FG Photography va prezenta la București vernisajul expoziției foto/video My Afghanistan a jurnalistului Florin Ghioca, singurul fotoreporter român care a participat până în prezent la cinci misiuni în teatrele de operații din Afganistan. O expoziție deschisă până pe 18 septembrie – în vechea clădire a unei foste tipografii, situată la intersecția străzilor 11 Iunie și Gramont – pe care vă recomand, cu multă căldură, să o vizitați.

“Am pornit de la ideea de a arăta publicului imagini din Afganistan, dar am ajuns la concluzia că este cel mai bine să-l introduc cu toate simțurile în atmosfera de acolo. Așa că am adus la București o parte din războiul pe care Aliații îl duc cu guerilele Al-Qaeda. Astfel, vom încerca să comemorăm împreună un deceniu de lupte sângeroase, în care, pe lângă militarii și insurgenții combatanți au fost și numeroase victime colaterale, începând chiar cu cei care și-au pierdut viața în tragicul 9/11.” (Florin Ghioca)

My Afghanistan este cea de a patra expoziție personală a lui Florin Ghioca. Intrarea este liberă, iar sumele obținute în urma vânzării fotografiilor vor fi utilizate pentru campanii umanitare, întreprinse în cursul iernii următoare în folosul copiilor afgani, afectați de sărăcie, malnutriție, frig și boli.

Și o ultimă mențiune: în cazul în care doriți, îl puteți urmări pe Florin Ghioca pe twitter și pe facebook.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu