Ce culoare are ziua de marți?

Poți să auzi în culori, numerele pot avea gen și personalitate, iar cuvintele pot avea gust (de pildă, cuvântul “facultate” poate avea gust de cârnați).

Persoanele diagnosticate cu sinestezie, experimentează asociat simțuri care, în mod normal sunt separate. O afecțiune care se întâlnește cam la 4% din populația globului.

“Sinestezia este mai degrabă o trăsătură – la fel ca avea ochi albaștri – și nu o boală. Pentru că nimic nu este în neregulă. De fapt, toate implicațiile “adiționale” îi înzestrează pe sinesteți cu o memorie superioară.”

Iar dacă v-am stârnit curiozitatea, iată cum vede un pianist cu sinestezie o partitură de Bach. Iar aici găsiți încă o incursiune în lumea persoanelor diagnosticate cu sinestezie.

sinestezie

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. hellena

    ziua de marti are culoarea galben, desigur

Adaugă comentariu