Bach in culori

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

O interpretare a lui Bach cu totul deosebita.

Despre sinestezici am mai vorbit pe WebCultura: “Sinestezia este o afecțiune neurologică ciudată, care determină ca o anumită stimulare senzorială să declanșeze o alta care, în mod normal, ar trebui să răspundă la cu totul alt gen de stimuli. Așa se face că oamenii sinestezici pot, de pildă, «să audă culori», «să vadă sunete» și «să simtă mirosuri»”. Astăzi va invit să-l ascultați pe pianistul Evan Shinners, interpretându-l pe Bach. Și aceasta nu doar pentru că Shinners este unul dintre cei mai buni interpreți actuali ai lui Bach, ci și pentru faptul că este sinestezic: în cazul lui, muzica declanșează stimulii vizuali, astfel încât o anumită culoare este asociată unor anumite note. Iată cum vede Shinners muzica pe care o interpretează.

Și, dacă v-am făcut curioși, puteți viziona documentarul despre sinestezici prezentat aici. Și, nu în ultimul rând, vă invit să aflați și câte ceva despre uluitorul domn Bach.

(via BoingBoing)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu