Ce fac paianjenii cand e inundatie?

Se urcă în copaci!

Atunci când Pakistanul a fost lovit de marile inundaţii din 2010, păianjenii – asemeni oricăror alte creaturi – au căutat să se refugieze în locuri cât mai înalte, situate deasupra apei. Și astfel au ajuns să se cațere în copaci. Apei, însă, i-a luat ceva timp până să se retragă. Fapt care a determinat ca noul habitat să devină dintr-unul temporar, unul semi-permanent. Așa că, milioanele de păianjeni din copaci au continuat să facă lucrul pe care îl știu cel mai bine: să țeasă pânze. Priviți rezultatul într-o serie de incredibile fotografii făcute publice de către Departmentul Internațional pentru Dezvoltare din Marea Britanie.

Fotografiile au fost făcute în provincia Sindh și, potrivit locuitorilor, acest fenomen neobișnuit a adus cu sine și un beneficiu: chiar dacă zona a mustit de bălți foarte multă vreme, populaţia de ţânţari a fost ţinută sub control.

(sursa)

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu