Ce fac paianjenii cand e inundatie?

Se urcă în copaci!

Atunci când Pakistanul a fost lovit de marile inundaţii din 2010, păianjenii – asemeni oricăror alte creaturi – au căutat să se refugieze în locuri cât mai înalte, situate deasupra apei. Și astfel au ajuns să se cațere în copaci. Apei, însă, i-a luat ceva timp până să se retragă. Fapt care a determinat ca noul habitat să devină dintr-unul temporar, unul semi-permanent. Așa că, milioanele de păianjeni din copaci au continuat să facă lucrul pe care îl știu cel mai bine: să țeasă pânze. Priviți rezultatul într-o serie de incredibile fotografii făcute publice de către Departmentul Internațional pentru Dezvoltare din Marea Britanie.

Fotografiile au fost făcute în provincia Sindh și, potrivit locuitorilor, acest fenomen neobișnuit a adus cu sine și un beneficiu: chiar dacă zona a mustit de bălți foarte multă vreme, populaţia de ţânţari a fost ţinută sub control.

(sursa)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu