Un an de dimineti

Un poem vizual despre prietenie, suflet și distanțe.

Este o poveste minunată. Sau, mai corect: sunt crâmpeie de viață transformate într-o poveste minunată. O poveste reală. Dar să le lăsăm pe Stephanie și Mav să o istorisească.

“Ne-am descoperit online în 2005, iar între noi s-a dezvoltat rapid o prietenie bazată pe dragostea noastră față de artă, față de lucrurile simple şi viaţa de familie. Pe 1 ianuarie 2007, am început primul nostru proiect comun. Un proiect în cadrul căruia, pe parcursul unui întreg an, am postat pe un blog comun, fotografii reprezentând dimineața fiecăreia dintre noi. Numele blogului: 3191.”

(De ce 3191? Pentru că Stephanie și Mav trăiesc la 3.191 mile distanță una de cealaltă.)

“Ne-am bucurat foarte mult mult când, în toamna anului 2008, Princeton Architectural Press ne-a publicat proiectul sub forma unei cărți – A Year of Mornings: 3191 Miles Apart. Și tot în 2008, după aproape doi ani în care am lucrat împreună de la distanţă, am reușit în cele din urmă să ne cunpaștem în realitate. Așa că în 2009 am lansat un alt proiect și am publicat cartea 3191: Serile.”

Și uite așa ajungem în 2011: în urmă cu aproape o lună (pe 12 august mai precis), Stephanie și Mav au lansat un nou proiect. Un proiect în cadrul căruia, între altele, ne sunt prezentate zilele de dumincă. Așa cum se pot petrece acestea împreună atunci când te despart 3191 de mile.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu