O lume fara cuvinte

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

O lume pe care o cunoaștem, dar pe care am încetat să o mai știm.

V-ați imaginat vreodată cum ar arăta o lume fără cuvinte? O lume în care sunetele se reprezintă doar pe ele însele, fără a mai purta povara “comunicării”. Pentru că, în fapt, ce comunicăm cu adevărat? Ce spunem cu adevărat important despre trăirile noastre (și nu despre viețuirile noastre), ce spunem cu adevărat despre ce simțim (și nu despre ce ni se pare că am simțit)? V-ați întrebat vreodată ce ar putea reprezenta un sunet descotorisit de simbolismul pe care i-l acordăm? Să luăm, de exemplu, râsul. Priviți.

Și cât de importante sunt oare metaforele de care ne place atât de mult să ne înonjurăm? Ne place să de filăm cu ele la vedere, gândind că astfel ne vom demonstra forța imaginației. Dar ce sunt metaforele în afara unui șir de simetrii? Și nu arată ele că o trăire firavă atrage după sine doar o imaginație firavă?

O lume fără de cuvinte. Dar cu o mulțime de întrebări. O lume pe care am încetat să o mai auzim.

Notă: toate filmele prezentate sunt realizate de echipa Everynone.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu