Aberaţii

Scoateţi-i otrava din ochi, din urechi, din degete. Îi curge prin vene demonul cu o mie de feţe, se mişcă haotic, aruncă priviri fixe, goale şi abstracte. Îi sugrumă mădularele. Se aud suspine!

Scoateţi-i demonul! Războiul e pe viaţă şi pe moarte. E un război tăcut. Şi ochiul, ochiul a zărit tăcerea minţită a orei ce pare o formă de viaţă… Cum, nu se mai sfârşeşte niciodată?

Împreunaţi-i mâinile a rugăciune peste timpul întreg, teamă de prăbuşiri şi de plânsuri îi atârnă pe umeri. Căutaţi-i îngerul păzitor plecat în infinituri şi daţi-i aripa rămasă întreagă să poată iniţia zborul dincolo de necunoscut, să găsească un nou înţeles ascuns dincolo de aparenţe, dincolo de zgomotul lumii.
Dar , mai întâi , scoateţi-i demonul… Acum!

Şi brusc s-a făcut linişte…

aberatii

Iudita Ecaterina

Iudita Ecaterina De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

Adaugă comentariu