O anume dezordine: Horia Bernea la MNAC

Pentru că a început să miroasă atât de plăcut a primăvară şi ne ard tălpile după lucruri noi şi interesante, astăzi vă invităm să faceţi o plimbare până la Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Aici veţi putea explora expoziţia “Real time”, cu şi despre Horia Bernea.

Cunoscut mai curând pentru munca depusă de-a lungul celor zece ani în coordonarea Muzeului Ţăranului Român, expoziţia-eseu înfăţişează atât opera, cât şi personalitatea lui Bernea. Artistul este definit prin intermediul schiţelor, lucrărilor conceptuale şi a picturilor, iar personajul prin fotografii-potret.

La etajul al doilea al MNAC veţi întâlni o fiinţă complexă, ale cărei creaţii împletesc perfect armonios simţul tehnic cu cel artistic, completate de religie şi spiritualitate. Şi asta pentru că orice “activitate artistică are un caracter profund spiritual, este o problemă de conştiinţă, expresia unor aspiraţii, o soluţie interioară mai aproape mistică decât de meşteşug, de o simplă problemă de mijloace. Vreau să exprim conştiinţa domeniilor ce ne sunt interzise prin definiţie (ipotetic), conştiinţa unei lumi definitiv incomprehensibile (tuturor experienţelor din lumea fizică)” – Horia Bernea, O anume dezordine, 1973.

Dacă v-am stârnit curiozitatea puteţi vedea expoziţia Real time la MNAC, până pe 27 februarie, de miercuri până duminică, între 10-18. Tot aici, dar până pe 20 februarie, mai puteţi merge la Golden Flat & Co.

Nicoleta Musca

Nicoleta Musca LinkedIn | Twitter | Facebook | De același autor

Fotografie, teatru, expoziţii, muzică, cărţi, evenimente, discuţii, pr, opinii, facebook, twitter… eu, adică Nicoleta. Să le citiţi cu drag:)

Recomandări

2 comentarii

  1. madalina

    cum este dezordinea in desen???

  2. […] un Bernea experimental. Expoziția de la MNAC (comentată aici și “vizitabilă” aici) de la final de 2010, început de 2011, a fost cea care a scos în evidență această perioadă […]

Adaugă comentariu