La mulţi ani, Circ & Variete Globus!

Vă mai amintiţi când aţi fost ultima dată la circ? Cei mai mulţi dintre noi am mers demult, pe vremea când încă mai credeam în poveşti cu zâne şi feţi frumoşi. Când clovnul ne mai păcălea cu stropitoarea din pălărie. Când ursuleţii care făceau tumbe erau cele mai dulci animale de pluş, ce tocmai prinseseră viaţă. Apoi am crescut. Şi ne-am făcut oameni mari.

Circ&Variete Globus a crescut şi el, iar în toamna acestui an împlineşte 50 de ani. În  februarie 2011 ne aşteaptă cu poveşti noi pentru oameni mici şi mari la Galele Circului, Editia a X-a.

Vor fi acolo, spre încântarea celor mici lame, cămile, ponei şi-un cangur, dar şi căpriţe din Ucraina sau tigri siberieni. Clovnii nu vor lipsi nici ei, trupa Cardinali sosind tocmai din Portugalia!

Charlot, legendarul personaj căruia Charlie Chaplin i-a dat viaţă îi va întâmpina pe copii în minunata lume a filmului mut şi le va aduce aminte celor mari de farmecul discret al balerinei într-o vitrină cu jucării. “Senzaţiile tari” sunt asigurate de  John & James Bond şi trupa Flying Spirits prin acrobaţii, echilibristică la triplu trapez şi „hand voltij”.

Trupa Alma’s va aduce magia în inimile spectatorilor prin 2 numere de acrobaţie aeriană- “Globuri” şi  acrobaţie aeriană pe eşarfe. Cele 2 numere îţi opresc respiraţia prin  performanţa şi eleganţa artistică a celor 22 de artiste ale trupei, coordonate de creativitatea Brînduşei Novac şi a Amei Butoiescu. „Globurile” şi acrobaţia pe eşarfe   cuprind elemente de balet la sol sau la 8 metri înălţime şi muzică live interpretată de Liana Lungu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jC-n_-lPFjU[/youtube] Farmecul de neegalat al „Globurilor” a fost recunoscut în cadrul Festivalului Internaţional de Circ de la Monte Carlo, ediţia 2011, fiind recompensat cu 3 trofee: Clovnul de Bronz, premiul Asociaţiei Europene a Circului şi premiul special al Televiziunii din Monte Carlo.

Să mai mergem la circ, zic! Circul este magie şi joaca. Circul îţi aduce în aceeaşi secundă balet şi teatru, graţie şi determinare. Dar poate cel mai important, pentru cei mari şi mici, circul te învaţă ce înseamnă munca în echipă şi efortul fiecărui artist pentru un moment de frumuseţe. În circ, nu există actori principali şi figuranţi. Fiecare om al circului va da tot ce are mai bun pentru un zâmbet, un suspin de emoţie, un moment de uimire al copilului din noi.

La mulţi ani, Circ & Variete Globus!

Rodica Balan

Rodica Balan LinkedIn | Twitter | Facebook | De același autor

Public Relations and Marketing Manager at ROCAVI Consulting SRL

Recomandări

Adaugă comentariu