Picturi vii

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

În loc să picteze oameni pe pânză, artista americană Alexa Meade pictează direct pe oameni. În loc de pânză.

Alexa Meade și-a format educația “cufundându-se” în lumea politicii și a relațiilor publice. A fost ofițet de presă la Capitol Hill, iar apoi tot ofișer de presă în echipa lui Barack Obama. Astăzi, la doar 24 de ani, folosește pictura pentru a da un nou înțeles cuvântului “realism”: lucrările ei sunt pictate direct pe subiecți, îmbinând realitatea cu lumea picturii și a fotografiei.

Alexa își creează lucrările acoperind oamenii si obiectele în straturi de vopsea acrilică și apoi fotografiind rezultatul. Rezultă astfel o contopire neobișnuită între pictură, instalație artistică și fotografie, între formele tridimensionale și formele bidimensionale.

“Anii de formare în lumea politicii şi a relaţiilor publice m-au condus spre a fi fascinată de posibilităţile de a reambala sursa informației, adăugând modificări superficiale care pot modifica în mod profund percepţia. Ceea ce publicul receptează este, în cele din urmă, o interpretare personală a unor reprezentări mediatizate. Prin folosirea vopselei ca o masca al cărei rol este de a imita suprafaţele și atributele materialele, ofer un nou sens de a descifra codurile comune ale picturii.”

Priviți lucrările următoare. Și veți rămâne, probabil, uimiți (click pe imagini pentru mărire).

Mai multe lucrări pe site-ul oficial al artistei.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu