Picturi vii

În loc să picteze oameni pe pânză, artista americană Alexa Meade pictează direct pe oameni. În loc de pânză.

Alexa Meade și-a format educația “cufundându-se” în lumea politicii și a relațiilor publice. A fost ofițet de presă la Capitol Hill, iar apoi tot ofișer de presă în echipa lui Barack Obama. Astăzi, la doar 24 de ani, folosește pictura pentru a da un nou înțeles cuvântului “realism”: lucrările ei sunt pictate direct pe subiecți, îmbinând realitatea cu lumea picturii și a fotografiei.

Alexa își creează lucrările acoperind oamenii si obiectele în straturi de vopsea acrilică și apoi fotografiind rezultatul. Rezultă astfel o contopire neobișnuită între pictură, instalație artistică și fotografie, între formele tridimensionale și formele bidimensionale.

“Anii de formare în lumea politicii şi a relaţiilor publice m-au condus spre a fi fascinată de posibilităţile de a reambala sursa informației, adăugând modificări superficiale care pot modifica în mod profund percepţia. Ceea ce publicul receptează este, în cele din urmă, o interpretare personală a unor reprezentări mediatizate. Prin folosirea vopselei ca o masca al cărei rol este de a imita suprafaţele și atributele materialele, ofer un nou sens de a descifra codurile comune ale picturii.”

Priviți lucrările următoare. Și veți rămâne, probabil, uimiți (click pe imagini pentru mărire).

Mai multe lucrări pe site-ul oficial al artistei.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu