Gala Filmului Japonez

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Batista roşie (miercuri, 29 iunie 2011, orele 19.00)

Mikami şi Ishizuka, anchetatori de poliţie în Yokohama, urmăresc un suspect de droguri, cu o servietă. Suspectul le scapă, e lovit şi ucis de un camion, iar servieta este de negăsit. Ei îl aduc la audieri pe Hiraoka, un bătrân care avea un magazin în apropiere, dar acesta nu le spune nimic. Mikami merge să se întâlnească cu fiica lui Hiraoka, Reiko de care se îndrăgosteşte. În afara secţiei de poliţie, Hiraoka îi ia arma lui Ishizuka şi începe să tragă cu ea sălbatic. Mikami, nu vede nici o altă soluţie decât să îl împuşte. Cei doi sunt supuşi unei anchete în cadrul poliţiei şi sunt mustraţi pentru fapta lor. Ei merg să îşi ceară scuze faţă de fiica celui ucis, dar Reiko îi spune lui Mikami că nu-l va ierta niciodată.
Patru ani mai târziu, Mikami este un muncitor pe un şantier de construcţie al unui baraj, undeva în nordul ţării. Tsuchiya, un anchetator de poliţie din Yokohama, îl găseşte şi îi spune că Ishizuka a renunţat la poliţie şi s-a îmbogăţit din afaceri. Tsuchiya avea însă îndoieli asupra legalităţii averii lui Ishizuka. Mikami refuză să se întoarcă la Yokohama, dar când Tsuchiya îi găseşte de lucru în port şi îi spune că Ishizuka s-a căsătorit Reiko, Mikami acceptă să revină în oraş. Aici se întâlneşte cu un fost membru Yakuza, devenit acum bucătar de sushi, care îi era recunoscător.
Mikami se cazează într-un hotel sărăcăcios, unde-l se întâlneşte cu Reiko. Tsuchiya îi spune lui Mikami că tatăl lui Reiko fusese într-adevăr implicat în comerţul cu droguri, şi că Ishizuka ştia acest lucru. Când cei doi foşti parteneri se reîntâlnesc, Ishizuka îi oferă lui Mikami un loc de muncă. Tsuchiya este obligat să-i spună lui Mikami totul: Ishizuka îşi încărcase arma cu gloanţe oarbe şi l-a pus pe Hiraoka să evadaze, în speranţa că Mikami îl va împuşca pe Hiraoka. Ishizuka făcea o investigaţie de unul singur despre droguri şi nu vroia ca Hiraoka să spună şi altora despre asta. În acelaşi timp, Ishizuka vroia să scape de Mikami, care fusese întotdeauna considerat un ofiţer mai bun decât el.
Între timp Mikami este din nou ameninţat de bătăuşii locali şi, de această dată, îl înjunghie pe unul dintre ei. Tsuchiya emite o avertizare către toate punctele control,  acuzându-l de tentativă de omor. Mikami pătrunde în casa lui Ishizuka pentru a căuta dovezi şi află că acesta vroia să îl elimine. Mikami se năpusteşte asupra lui Ishizuka şi îl bate până îl lasă lat. Reiko însă nu-l va ierta pe Ishizuka, chiar dacă acesta este de acord să-l ajute pe Mikami să iasă din închisoare. La sediul poliţiei, Mikami îl împuşcă pe Ishizuka cu gloanţe oarbe şi toată lumea este uimită când apare Reiko şi îl împuşcă pe Ishizuka cu devărat. Ishizuka se împuscă singur în stomac de două ori, astfel încât Reiko să nu fie acuzată de nimic. Impresionat de aceasta, Tsuchiya arde înregistrarea făcută pentru a-l prinde pe Ishizuka.
În final, Mikami vizitează mormântul lui Ishizuka împreună cu Reiko, apoi dispare…

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu