Gala Filmului Japonez

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Bărbatul care aduce furtuna (joi, 30 iunie 2011, orele 19.00)

În Ginza anilor 1950, Eiji o abordează pe Miyako, patroana unui club de jazz, cerându-i să îl promoveze pe Shoichi, fratele său mai mare. Shoichi a ieşit recent din închisoare şi aspiră să devină muzician. Eiji este student la o renumită universitate de muzică. La început, Miyako ezită să îl ajute. Între timp apar probleme între ea şi fostul iubit, Charlie, bateristul trupei care cânta în clubul lui Miyako. Charlie are acum o relaţie cu Mary, una dintre dansatoarele din club şi la insistenţele căreia decide să urmeze o carieră solo şi părăseşte trupa din clubul lui Miyako.
Cu ajutorul unora care făceau afaceri necurate, Charlie îşi începe cariera solo. Între timp, Shoichi îi ia locul ca toboşar în trupa de la club. Miyako îşi dă seama că Shoichi e foarte talentat. Sub îndrumarea lui Miyako, Shoichi evoluează şi începe să atragă atenţia, iar cei doi încep să aibă o relaţie.
Chiar dacă Shoichi începe să fie pe picioarele lui, mama lui încă refuză să îl accepte şi îl tratează cu răceală. Shoichi se înfurie, singurul sentiment pe care poate să îl arate atunci când lucrurile nu merg cum şi-ar fi dorit. Cu o seară înainte de emisiunea TV în care Shoichi şi Charlie urmau să îşi dispute titlul de cel mai bun toboşar, Miyako se ceartă cu Shoichi, aflat sub influenţa alcoolului. Shoichi fuge la mama lui, dar aceasta îl dă afară şi în final ajunge în apartamentul lui Mary, cu care avusese o relaţie cândva. Charlie află că Shoichi este acolo şi pune nişte huligani să îl bată. Deşi este rănit la mână, Shoichi apare în emisiune şi devine un solist foarte popular. Cu toate acestea, furia şi patima băuturii nu îl părăsesc, iar mama sa continuă să îl trateze cu răceală. Charlie este iritat de succesul lui Shoichi şi pune iarăşi să fie bătut chiar în seara de dinaintea concertului de debut ca dirijor al lui Eiji. Shoichi este internat în spital, dar fuge. Miyako, mama lui şi Eiji îl caută peste tot şi îl găsesc singur într-un bar, bând şi ascultând concertul lui Eiji transmis la radio.
Actorul principal, Yujiro Ishihara a fost fratele actualului primar al oraşului Tokyo, Shintaro Ishihara, cunoscut el însuşi ca şi scriitor. Yujiro Ishihara a murit în 1987 de cancer la ficat. Actriţa din film, Mie Kitahara i-a fost şi soţie. Yujiro Ishihara, care a debutat în 1956 în filmul “Anotimpul soarelui”, făcut după un roman scris de fratele său, a fost distribuit mult în roluri de erou-macho, care l-au transformat într-un idol pentru multe femei din Japonia. Filmele în care a jucat Yujiro Ishihara au fost considerate reprezentative pentru tânara generaţie a anilor 1950, caracterizată printr-un stil de viaţă hedonist.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu