Doi tineri din Franța, și câte unul din Norvegia, Bulgaria, Japonia, China și Estonia s-au calificat în Semifinala Secțiunii de Violoncel a Concursului Internațional „George Enescu” 2018. Rezultatele au fost anunțate de juriul de specialitate vineri seara.
Etapa II a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, Secțiunea Violoncel, s-a desfășurat în zilele de 6 și 7 septembrie, la Ateneul Român din București. Juriul de specialitate a decis vineri, 7 septembrie, concurenţii calificaţi pentru Semifinala Concursului:
Stanislas Kim (Franța), Sandra Lied Haga (Norvegia), Atanas Krastev (Bulgaria), Florian Pons (Franța), Shizuka Mitsui (Japonia), Yibai Chen (China), Marcel Johannes Kits (Estonia).
Juriul Secțiunii de Violoncel al ediției 2018 a Concursului Enescu este format din David Geringas, (Președintele Juriului), Raphael Wallfisch, Leonid Gorokhov, Alexandra Guțu, Jian Wang, Tsuyoshi Tsutsumi, Myung-Wha Chung, Philippe Muller și Marin Cazacu.
Semifinala Concursului Enescu se va desfăşura în ziua de 9 septembrie, începând cu ora 10:00, la Ateneul Român.
Finala Concursului, Secțiunea Violoncel, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijor Paul Watkins, va avea loc pe 11 septembrie, de la ora 18:00, în Sala Mare a Ateneului Român. Biletele pentru Finala de Violoncel sunt disponibile în rețeaua EVENTIM.
Între 1 și 23 septembrie, 270 de tineri artiști din 39 de țări pe tot globul vin la București să intre în competiție pentru a câștiga un trofeu în cadrul ediției 2018 a Concursului Enescu.
Cu vârste cuprinse între 16 ani – cel mai tânăr concurent înscris în Concurs – și 33 de ani – vârsta maximă admisă, tinerii muzicieni susțin recitaluri cu unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale secolului XX, dar și ale compozitorului George Enescu. Concurenții evoluează în fața juriului de specialitate, format din mari muzicieni consacrați și în fața publicului în cele trei etape de concurs și în cadrul Galelor Finale cu Orchestră, pentru cele trei secțiuni: Violoncel, Vioară și Pian. La secțiunea Compoziție, lucrările vor fi jurizate în formatul original, acestea fiind trimise de fiecare candidat în parte și având numele secretizat până la încheierea procesului de jurizare.
La 60 de ani de la prima ediție, în plin an de sărbătoare a Centenarului și a 137 de ani de la nașterea compozitorului George Enescu, Concursul Internațional George Enescu propune publicului o experiență unică, și extinde perspectivele culturale și educaționale într-un început de dezbatere despre felul în care muzica clasică poate transforma și construi o societate.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați:https://www.festivalenescu.ro.