F de la Formă, Fals, Facebook…

Au trecut sărbătorile și au lăsat dâre pe pereții Facebookului… Oameni darnici și merituoși s-au strâns laolaltă pentru a împărtăși prietenilor virtuali bunăstarea lor.

În spatele hainelor, pantofilor, mașinilor, diamantelor, gadgeturilor se află nevoia de a epata, de a stârni invidie, de a alimenta trufia și complexul de superioritate al demonstrativului. În lipsa Fondului se promovează Forma.

Comparații. Mass-media ne oferă, mai mult sau mai puțin direct, standardele de succes, frumusețe, fericire. Unele creiere filtrează mesajul, extrag esențialul și aleg. Majoritatea însă face un scop din a intra în rândul normalității… atât de mercantilă, versatilă și frivolă.

Se remarcă o generație care simulează bucuria, dragostea, aprecierea, frumusețea, eleganța, cultura… Adevărul a fost întotdeauna mai poluant decât minciuna. Ni se prezintă Falsuri, aparențe care, cu genele fluturânde, ne poftesc – “apreciază-mă, iubește-mă, respectă-mă pentru ceea ce mă căznesc să par!”.

Din simpatie, naivitate sau inepție răspundem cu un click pe butonul albastru – “apreciez, iubesc, respect ceea ce te ostenești să pari!”.

Să ținem un moment de reculegere pentru Decență și Discreție…

forma-facebook

Elisa Butnaru

Elisa Butnaru De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

Adaugă comentariu