Oras fantoma

Lumea mea este distrusa. Mintea mea a devenit un oras fantoma in care vechile mele ganduri bantuie nestingherite in locul pustiit. Inca isi cauta locul. Nu si-l vor gasi… este de prisos.

Acea atmosfera dinamica de razboi mi-a ramas impregnata in memorie. A fost o batalie apriga. Intentiile se luptau cu opiniile, meditatia cu preocuparea, ideile cu hotararile distrugandu-se reciproc, ca intr-un joc agresiv. Era un peisaj trist. Incepuse un sfarsit, si se sfarsise un inceput. De frica, amintirile incepusera a tese panza de painajen pe peretii imaginari ce candva starluceau a fericire.

Din departare, zaresc o lumina. Mi se parea ca se apropie… Dar nu. A ramas pe loc. Nemiscata, astepta. Apoi am realizat. Era singura mea salvare. Am vrut sa alerg spre ea, dar nu puteam. Ramasesem intepenita. Cand m-am intors, am vazut cum fantomele vechilor mele ganduri ma trageau inapoi in trecut…

Oras-fantoma

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Grozavu Gabriela

Grozavu Gabriela De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

Adaugă comentariu