Happening la Balul Vienez, organizat de Prietenii Operei

Asociatia “Friends of Opera” a organizat in seara de 3 martie un happening in cadrul Balului Vienez, desfasurat la Palatul Parlamentului.

Trei artisti lirici ai Operei Nationale din Bucuresti (ONB), acompaniati de pianista Ioana Maxim, i-au surprins pe cei aproape 1.000 de participanti la eveniment, cantand arii celebre in sala de cocktail a Balului.

Hector Lopez, prim solist al Operei Nationale, impreuna cu Ionut Hotea si Liviu Indricau – solisti ai ONB – au interpretat la inceput “O, sole mio”, de Eduardo di Capua. Cei prezenti la evenimentul de sambata seara au ascultat si “La donna e mobile” sau “Questa o quella” din opera Rigoletto, de Verdi, interpretate de Ionut Hotea si, respectiv, Liviu Indricau. Audienta a fost incantata sa asculte, printre altele, “Amor ti vieta” din Opera Fedora de Umberto Giordano, in interpretarea lui Hector Lopez si “Torna a Surriento”, de Ernesto de Curtis, interpretata de Ionut Hotea.

La final, cei trei artisti ai Operei Nationale s-au “deconspirat” publicului si au cantat impreuna, pe un podium amenajat in sala de cocktail a evenimentului, “Nessun dorma” din opera Turandot de Giacomo Puccini.

Acesta este cel de al doilea happening organizat in Bucuresti de Asociatia Friends of Opera, dupa cel din mai anul trecut, care a avut loc la Carul cu Bere. Evenimentul s-a constituit, la acel moment, intr-o premiera pentru Romania.

Asociatia Friends of Opera a fost infiintata de 18 iubitori ai genului liric, convinsi ca prezentul Operei are nevoie de catalizarea tuturor eforturilor si energiilor pentru a asigura viitorul primei scene lirice a tarii. Membrii fondatori ai Asociatiei sunt Catalin Arbore, Ovidiu Buluc, Viorel Catarama, Daniela Cristescu, Catalin Dancu, Dana Deac, Cristina Guseth, Isabelle Iacob, Gilda Lazar, Andy Lupu, Valerian Mares, Gabriel Marin, Virgil Nitulescu, Victor Opaschi, Dan Pascariu, Eugenia Taubman, Cristina Vasiloiu, Sever Voinescu. Principala misiune a Asociatiei este de a strange fonduri private pentru  promovarea si sustinerea activitatilor culturale ale ONB. Asociatia a fost lansata la sfarsitul anului 2010, printr-un eveniment de strangere de fonduri, destinate deschiderii unui magazin de suveniruri in foaierul Operei, dupa modelul marilor teatre lirice din lume.

Afla cum poti deveni Prieten al Operei pe www.friendsofopera.ro.

Balul Vienez, organizat de JW Marriott, in beneficiul fundatiei United Way Romania, s-a aflat la cea de a saptea editie in acest an. Balul a avut loc sub inaltul patronaj al Primarului si Guvernatorului orasului Viena, Dr. Michael Haupl.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu