Dor cu dor…

Nu am trăit nicio zi fără o picătură de dor. Dorul a fost și este parte din mine mereu. Uneori era parte din pielea mea, din corpul meu, atunci când mi-era dor de atingerea cuiva, de îmbrățișarea cuiva. Alteori era parte din celelalte simțurile ale mele. Atunci când mi-era dor să văd pe cineva, să aud glasul cuiva, să simt mirosul cuiva, să simt gustul cuiva. De cele mai multe ori era parte din sufletul meu, ca o durere sau ca o bucurie. Nu știi niciodată ce aduce dorul…

Picătură cu picătură am adunat o viață de doruri. Doruri pe care le-am vindecat și doruri pe care le-am regretat. Doruri pe care le-am visat, doruri pe care nu le-am avut niciodată, dar pe care le-am trăit iluzoriu cu forța pe care o dă pasiunea, cu nebunia omului ce vrea să depășească limitele unei vieți anoste. Căci sunt doruri trecătoare, apar precum o furnicătură. Și există câte-un dor ce te însoțește o viață, dor ce-ți dă apă să bei, căci nu poți trăi fără el sau dor care te secătuiește de viață.

Nu mi-a fost frică niciodată de durerea ce poate să erupă asemeni unui vulcan, ce vine la pachet cu dorul. Dar mereu mi-a fost frică de neputința de a simți dorul, de pustiul unei vieți în care nu ți-e dor de nimeni și de nimic. Acesta consider că este finalitatea simțirii umane:lipsa dorului!

În fiecare zi se naște un dor în mine
La început mic, asemeni unui soare văzut de departe
Apoi se apropie și crește, și arde tot mai tare:
La început îmi ard ochii să-l văd măcar o dată
Apoi îmi ard urechile să-i aud șoapta
Pătrunde în mine un miros de oxigen, mirosul omului iubit
Și-mi ard papilele gustative în sărutul visat
Și la final îmi arde pielea încă înainte de a fi atinsă.

Dorul a devastat tot…
Și totuși sunt încă vie
Prin cenușă găsesc bucăți de suflet
Bucăți de zămbet
Bucăți dintr-o lacrimă ce nu a căzut.
Și-mi aud sufletul șoptind:Mi-e dor!
Noaptea îmi împrăștie cenușa prin vise și coșmaruri
Aștept ziua de mâine, căci știu:
Dorul de mâine va sufla peste cenușă și voi renaște
Ca pasărea phoenix voi reveni
Căci fără dor nu știu a trăi!

Adriana Vasadi

Adriana Vasadi Facebook | De același autor

Cuvintele îmi dau libertatea de a transcende dincolo de granița dintre rațiune și simțire. Cuvintele mă eliberează, dar mă și zidesc, mă sculptează, mă provoacă. Uneori ridică ziduri de apărare, alteori zidesc trepte spre mine însămi, spre lume și, de câțiva ani, trepte spre cer...pentru cea care mi-a fost mai mult decât cuvânt și care simt că - mi pune în scris lumina.

Recomandări

Adaugă comentariu