Orasul cucerit de carti

O minunată instalație artistică.

“Dorim ca literatura să invadeze străzile și să cucerească spațiul public, oferindu-se liber celor ce trec printr-un spațiu eliberat de traficul autoturismelor.”

“Astfel, un spațiu urban care în mod convențional este rezervat vitezei, poluării și zgomotului va deveni, preț de câteva ore, un spațiu al liniștii, relaxării și coexistenței. Un spațiu iluminat de lumina caldă și difuză care ne face să ne simțim comod, într-un spațiu plăcut, în pofida haosului ce ne înconjoară.”

O instalație artistică realizată cu ajutorul a 10.000 de cărți pe care bibliotecilor publice doreau să le arunce deoarece le considerau prea învechite, realizată, la sfârșitul lui iunie 2012, pe una dintre străzile din Melbourne, de către colectivul creativ spaniol Luzinterruptus.

Și, pentru a vă face o idee despre volumul de muncă implicat: fiecărei cărți i-a fost atașat manual un mic dispozitiv de iluminare cu led. La finalul instalației, fiecare trecător a fost liberă să își aleagă ce cărți dorește.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

Adaugă comentariu