Când punem aripi unor gânduri

Scriitorul, un om în slujba cuvintelor, un om care devine răspunzător de ceea ce transmite semenilor săi.

Deseori poate părea ceva simplu, firesc să așterni pe o foaie cuvinte, dar jocul acesta de a lipi cuvânt lângă cuvânt poate deveni un joc care naște multă neliniște în cel care trăiește în slujba cuvintelor.

Abilitatea de a construi o copie fidelă a unei realități , fie că vorbim despre o realitate interioară sau exterioară poate avea urmări neașteptate. De aceea, mâna care asează gândul, trăirea trebuie să fie atât blândă cât și puternică în funcție de situația care o cere.

Scriitorul nu scrie doar pentru el, și este foarte important să înțeleagă și să pornească la drum bine ancorat în ceea ce simte, vede și așterne. El este răspunzător pentru ideile pe care le transmite și pentru ceea ce poate să nască în cel care-l citește. Suntem o emoție și trăim din emoții.

Un gând pe care l-a lăsat Omraam Aivanhov, pentru fiecare dintre noi, aduce în atenție câteva aspecte importante de care este bine să ținem cont atunci când punem aripi unor gânduri. “ În zilele noastre, orice cacofonie este numită muzică, orice mâzgălitură este numită pictură, și orice bolboroseală, poezie. La ce ne-am putea aștepta de la o astfel de artă? Cum să știm, însă, ce este un adevărat artist , fiindcă primul aiurit apărut poate pretinde acest titlu? Un adevărat artist realizează sinteza între filosofie, știință și religie. “

Scriitorul, înainte de toate este un om. Un om care a primit de la Creator un dar care poate înălța sau coborî o lume întreagă. Un om prin care picură roua Vieții, un om care poate schimba mentalități dar și necesitatea de a putea susține prin credință și fapte ceea ce spune.

Un om, de la care nu poți avea pretenția să le știe pe toate, însă în ceea ce așterne să se simtă dorința lui de a accesa camere din care s-au hrănit lumi străine nouă.

Sunt oameni stele, care poartă în ei atâta lumină încât inspiră de la mari distanțe așa cum sunt și oameni care luptă să devină stele, din dorința de a deveni cunoscuți, crezând că au descoperit cifrul luminii. Și, deasemenea, sunt și oameni care nu au descoperit încă ce poartă în ei, dar care lasă urme pe drumul pe care pășesc.

Sunt oameni. Sunt scriitori. Sunt cărți care sfâșie, care mângâie, care trezesc omul adormit sau care îl adorm pentru totdeauna.

Ai înțeles puterea cuvântului? Ai înțeles că ești doar un instrument iar Creatorul vorbește prin tine? Acordați un moment de sinceritate, și decide tu, ce anume ești.

Anca Horj

Anca Horj De același autor

Când gândurile se transformă în cuvinte se nasc emoții.

Recomandări

Adaugă comentariu