Leano, Facebook te face muzeu!

Te-ai gândit cum ar fi să ai un muzeu care sa-ți fie, în întregime, dedicat? Ei bine, Intel s-a gândit la asta în locul tău. Și a creat aplicația facebook The Museum of Me.

Ideea Intel de a-și promova noile procesoare prin intermediul aplicației amintite este bună. Bună, în sensul că își va face treaba: cum narcisismul și inteligența sunt invers proporționale, este de presupus că, “la capăt de linie”, se va putea spune că, în termeni de notorietate, Intel și-a făcut treaba pe rețelele sociale.

În plus, să recunoaștem: pentru oameni care acum văd prima dată cum se scrie muzeu – “vezi, bă, că se scrie cu s! Și are și m la sfârșit, culturalule!” – ideea de a păși printr-un muzeu are ceva din magnitudinea primului pas pe Lună. Chiar dacă muzeul este virtual. Și chiar dacă este presărat cu perlele de înțelepciune ale unui utilizator care, după cinci propoziții scrise, obosește intelectual.

“Așa cum avem nevoie de diverse lucruri pentru a ne decora casa și a arăta cine suntem, pe Facebook avem nevoie de obiecte culturale care să alcătuiască o versiune a sinelui pe care ne-am dori să o prezentăm în public.” (Colding-Jorgensen, Partea întunecată a internetului)

Pe vremuri, circula o formulare misogină: “din față Ateneu, din spate, muzeu”. Cred ca astăzi o posibilă reformulare ar fi “în viață tupeu, pe facebook, muzeu“.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. C.

    Foarte frumos, dar nu înțeleg nimic din articol.

Adaugă comentariu