Sakura – misterul florii de cires

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Vernisaj Mihaela Cocheci.

Ministerul Afacerilor Externe al României și Amabasada Japoniei în România vă invită, joi 20, septembrie, orele 17:30, la vernisajul expoziției de pictură Sakura – misterul florii de cireș. Expoziția – semnată de artista Mihaela Cocheci – este găzduită de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), strada Ion Ghica, numărul 5, București.

Mihaela Cocheci este singura artistă din România care a înregistrat la OSIM un curent artistic – ondulismul.

“Ondulismul reprezintă acea realitate în care datele naturii sunt înlocuite cu forme deloc surprinzatoare, unduitoare, pline de lumină și culoare. Ele pornesc din adâncul ființei mele, căpătând dimensiuni astrale. Toată această combinație de linii șerpuitoare, privite și gândite în adancul lor, conduc la ceea ce eu numesc un nou curent artistic, ONDULISM pentru care am obtinut Drepturi de Autor nr. 443/19.02.2003.

Prin ondulații, totul prinde viață, este în continuă mișcare, deși, paradoxal, totul pare încremenit. Realitatea transpusă în linii curbe pare banală, dar în cele din urmă se metamorfozează, dobândind valoare picturală încărcata de poezie. Combinațiile liniilor în ascensiunea lor mă ajută să trec de la faza analitică la cea sintetică, a ONDULISMULUI.

Spațiile dintre linii mă fac să regăsesc culoarea și să dau sensul lucrării. Noul curent pe care îl propun, ONDULISMUL, doresc să ilustreze în modul cel mai logic și autoritar o mișcare vastă care antrenează în ansamblul ei tema propusă.” (Mihaela Cocheci)

(sursa foto: pagina de facebook a Mihaelei Cocheci)

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu