Romania: pe primul loc in Europa la Olimpiada Internationala de Matematica

♣ “România a ocupat primul loc din Europa și locul 10 din 100 de țări la Olimpiada Internațională de Matematică de anul acesta, potrivit clasamentului neoficial realizat în fiecare an dupa acest eveniment, a anunțat Radu Gologan, profesorul coordonator al lotului de olimpici. Omer Cerrahoglu (Colegiul Național Gheorghe Șincai din Baia Mare) și Radu Bumbacea (Colegiul Național Tudor Vianu București) au obtinut medalie de aur”, anunță HotNews.

♣ Și, continuând seria veștilor bune, citim pe Mediafax: “Lungmetrajul “Toată lumea din familia noastră”, în regia lui Radu Jude, a primit, duminică, Inima oraşului Sarajevo, marele premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, desfăşurat între 6 şi 14 iulie. Lungmetrajul lui Radu Jude a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin de anul acesta. “Toată lumea din familia noastră” este cel de-al doilea lungmetraj al lui Radu Jude după “Cea mai fericită fată din lume” care a obţinut premiul CICAE la Berlinală în 2009. Acesta nu a fost singurul premiu al cineaştilor români la Sarajevo. Ivana Mladenovic a primit Inima oraşului Sarajevo pentru cel mai bun documetar, pentru “Turn Off the Lights”, pe baza unui scenariu scris de aceasta şi Bianca Oana. Documentarul a avut premiera mondială în aprilie la Festivalul Tribeca din New York”.

♣ Și încă o veste bună: “Primele cinci spectacole ale Festivalului Richard Wagner de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume, vor fi transmise în direct de Radio România Muzical şi Radio România Cultural. Festivalul începe pe 25 iulie cu premiera spectacolului „Olandezul zburător” în regia lui Jan Philipp Gloger, cu dirijorul Christian Thielemann la pupitru. Urmează „Tristan şi Isolda” (26 iulie), „Lohengrin” (27 iulie), „Tannhauser” (28 iulie) şi „Parsifal” (29 iulie). Festivalul de la Bayreuth a fost înfiinţat chiar de Richard Wagner în 1876 şi de atunci se desfăşoară la Festspielhaus, clădirea concepută de însuşi Wagner pentru a adăposti punerea în scenă a dramelor sale muzicale”. Programul transmisiunilor în direct îl găsiți ăe site-ul Adevărul.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu