Un cartier numit Romania

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Citim pe Mediafax: “Record de audienţă pentru “Happy Hour”: Aproape 3 milioane de români au urmărit căsătoria lui Pepe“. Mai exact: “Ediţia de miercuri seară a “Happy Hour” a fost cea mai urmărită de când s-a lansat emisiunea lui Cătălin Măruţă. Aproape trei milioane de români au urmărit “Happy Hour” în minutul de maximă audienţă – 18.54 -, când la Pro TV erau difuzate imagini în direct din locul unde Pepe şi Raluca au sărbătorit alături de rude şi prieteni”. ♣ Și, despre aceeași “știre”, în Evenimentul zilei, într-un articol cu un titlu desprins parcă dintr-un coșmar – “Pepe învingătorul. Pro TV şi Antena 1 s-au bătut pe nunta lui“: “Aproape în paralel, peste 800.000 de telespectatori stăteau cu ochii pe comentariile Simonei Gherghe, prezentatoarea “Acces direct” de la Antena 1, ce dezbătea acelaşi subiect. În ediţia “Un show păcătos” de miercuri, Capatos promitea că “nunta lui Pepe se mută la noi în platou” şi a căutat asemănări şi deosebiri între Oana Zăvoranu şi Raluca Pastramă. Ratingul a fost de doar 2,8 puncte. Nici ieri ecourile super-evenimentului nu s-au stins. “Neatza” a început cu Dani Oţil, care spunea că a nimerit întâmplător la nuntă, “Happy Hour” a difuzat imagini exclusive de la petrecere, iar Simona Gherghe le-a invitat pe Oana şi Mărioara Zăvoranu, care au comentat dacă Pepe îşi iubeşte sau nu proaspăta soţie”. ♣ Acum, sigur, “știrea” poate fi receptată în trei moduri diferite. ♣ Modul optimist: vă dați seama că au existat și români care nu s-au uitat la nunta lui Pepe? ♣ Modul pesimist: vă dați seama că restul de telespectatori se uitau la celălalt PePe? Cum care celălalt? PPDC, partidul-televizor al lui Dan Diaconescu. ♣ Modul realist: a fost nuntă în cartier. Un cartier numit România.

Așadar te rog, te rog mult, te implor, /Du-te și scapă de televizor. /Și-n locul lui poți să agăți/ Un minunat raft plin cu cărți.” (Roald Dahl)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu