Info. TVR Info

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

♣ Miercuri, 15 august, la ora 23:59, TVR Info și-a suspendat emisia. “Situaţia financiară critică a Televiziunii Române impune luarea unor măsuri urgente de redresare economică, în lipsa lor, funcţionarea societăţii devenind imposibilă. Potrivit raportului întocmit de Grupul de lucru înfiinţat prin hotărârea Consiliului de Administraţie al TVR, misiunea TVR Info urmează a fi preluată de canalul TVR 1. Televiziunea publică va continua să îşi respecte, prin TVR 1, misiunea de informare promptă şi corectă în legătură cu evenimentele importante interne şi internaţionale, misiunea cultural-educativă urmând să fie asigurată de viitorul canal TVR 2 Cultural”, se afirmă în cadrul unui comunicat preluat de Mediafax.

♣ Și tot de pe Mediafax: “Autoritatea de protecţie a datelor din Germania a redeschis miercuri o investigaţie împotriva Facebook, referitoare la tehnologia de recunoaştere facială, considerând că operatorul reţelei sociale realizează o vastă bază de date fotografice fără consimţământul utilizatorilor”. Ceea ce, zic eu, este foarte adevărat.

♣ Iar dacă tot vorbim despre Germania, citim pe Realitatea: câți români încap într-un microbuz de șase locuri? Ei bine, 19! “Microbuzul, înmatriculat în Franţa, a fost oprit de poliţia rutieră germană pe autostrada care face legătura între Salzburg (Austria) şi Munchen. Poliţiştii observaseră că vehiculul nu părea a fi într-o stare tehnică adecvată. Însă surpriza poliţiştilor germani a fost că în vehiculul de şase locuri erau înghesuite 19 persoane, zece adulţi şi nouă copii, toţi cetăţeni români.”

♣ Și, în timp ce noi ne înghesuim, britanicii rămân singuri cuc. La propriu. Citim în Jurnalul: “Un ONG din Marea Britanie nu a precupeţit niciun efort (sau cheltuială) pentru un cuc femelă care, rănit fiind, nu a putut migra alături de alţi cuci spre ţările calde.  Cucul, botezat de membrii ONG-ului Wildlife Aid “Idemili”, a fost adus de un cetăţean de bine la veterinar, după ce fusese atacat de alte păsări. Pentru că pasărea nu a putut fi vindecată la timp pentru migraţia spre ţările calde, cei de la Wildlife Aid au rezervat un bilet de avion pentru cuc, într-o cursă British Airways cu un Boeing 737 către Torino. Acolo cucul a fost preluat de un ONG italian, care, după ce va da ultimele îngrijiri păsării, o va elibera în natură, pentru a se alătura celorlalţi cuci care au migrat acolo”.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu