Reamintiri

“Mi-aș dori să priviți aceste fotografii și să vă amintiți că oamenii aceștia au fost iubiți, căsătoriți și plini de viață. Și că și-au trăit viața din plin.”

“Pentru oamenii diagnosticați cu Alzheimer, trecutul devine o parte a prezentului, iar amintirile îndepărtate se desprind din fundal și revin în prim-plan.” Gregg Segal – despre al cărui proiect Super eroi v-am vorbit pe WebCultura – este și autorul seriei de fotografii Remembered.

“Pentru a ilustra importanța pe care trecutul îl joacă în viața acestor oameni, înainte de ședința foto am privit prin albumele de familie și am ales o fotografie sau două ale fiecăruia dintre ei de pe vremea când era copil, adolescent sau tânăr. Apoi, pe parcusul ședinței, am proiectat aceste imagini: persoana mai în vârstă ocupă astfel același cadru cu identitatea sa mai tânără. O identitate care este proiectată peste prezent, ocupând o parte egală a momentului.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu