Ce face Batman cand se intoarce acasa?

Vi l-ați imaginat vreodată pe Batman luand scuterul catre casă? Dar pe Superman făcând șmotru în baie?

După ce v-am prezentat aventurile lui Batman și Superman în cel de-al Doilea Război Mondial, iată acum aventurile acelorași super-eroi în epoca modernă, așa cum au fost acestea imaginate de către fotografului Gregg Segal.

“Turistii se aşteaptă să găsească Hollywood-ul pe care îl văd în filme, însă, în loc de acesta, sunt întâmpinaţi de artişti costumaţi, unii costumați în simboluri culturale cum ar fi Marilyn Monroe sau Michael Jackson, alţii costumați în super-eroi, cum ar fi Batman sau Superman. Într-un anume fel, oamenii care poarta aceste costume sunt, la rândul lor, tot turişti, de vreme ce împărtățesc aceeași smerenie în fața fantasmelor Hollywood-ului: mulţi au nutrit speranța că vor reuși în această industrie, dar munca de zilier pe Hollywood Boulevard îi plasează la fel de departe de visul lor ca în ziua în care au venit.

Mascându-se sub chipurile unor simboluri și pozând alături de turiști din toate colțurile lumii, trăiesc un sentiment iluzoriu al strălucirii. Mai mult decât oricine altcineva, ei definesc Hollywood-ul contemporan, transmiţând aspiraţiile comunităţii şi franjuratele sale niveluri de realitate.

Am urmat acești super-eroi în casele lor acasă pentru a sublinia contrastul fantastic şi lumesc. Deşi în costum, super-eroi sunt “demascați” de apartamentele lor obișnuite şi de muncile de rutină.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu