Festivalul filmului japonez la București

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Ambasada Japoniei, Japan Foundation și Arhiva Națională de Filme-Cinemateca Română vă invită la Festivalul filmului japonez, care va avea loc în perioada 2-4 noiembrie 2018 la București. Gazda evenimentului este Cinemateca Română, sala Jean Georgescu (str. Eforie nr.2).

Ediția din acest an își propune să prezinte publicului bucureștean câteva producții de succes ale cinematografiei japoneze actuale, toate cele patru filme fiind lansate în 2017. Selecția explorează teme inspirate din viața și pasiunile tinerilor și adolescenților de astăzi, filmele purtând semnătura unor regizori cunoscuți ai generației tinere precum Hayato Kawai, Masaya Ozaki, Natsuki Seta, Akiko Ohku.

Organizatorii evenimentului sunt Ambasada Japoniei în România, Japan Foundation și Arhiva Națională de Filme-Cinemateca Română.

Toate cele patru filme sunt subtitrate în limba română. Intrarea publicului la toate proiecțiile este liberă!

Reprezentanţii mass-media sunt bineveniţi la acest eveniment. Pentru informaţii suplimentare contactaţi Ambasada Japoniei, tel: 021.319.18.90/91.

PROGRAM

Vineri, 2 noiembrie, ora 18:00 (Seară de gală)
Let’s Go, Jets (subtitrat în română)
2017, 121 minute
Regie: Hayato Kawai
Scenariu: Tamio Hayashi
Distribuție: Suzu Hirose, Yuki Amami, Ayami Nakajo
Proaspăt admisă la Liceul Central al Prefecturii Fukui, Hikari se înscrie în clubul de dans de majorete doar din dorința de a-l încuraja pe Kosuke, un fost coleg din gimnaziu. Dar ceea ce avea să o aștepte acolo este felul spartan de instrucție al antrenoarei, profesoara Kaoru Saotome, care le impune reguli extrem de severe, precum : ”scopul vostru este câștigarea Campionatelor Americii ! Nu aveți voie cu breton ! E strict interzis să vă îndrăgostiți !”. În timp ce alte membre ale clubului încep să renunțe una după alta, Hikari decide să rămână în club, încurajată și de prezența colegei de echipă Ayano. Va ajunge clubul de majorete să câștige Campionatele Americii ? Veți afla urmărind povestea provocării acestor eleve de liceu obișnuite, în drumul spre împlinirea unui vis.

Sâmbătă, 3 noiembrie, ora 16:30
De azi, lumea e a ta/Sekai wa Kyo kara kimi no mono (subtitrat în română)
2017, 106 minute
Regie: Masaya Ozaki
Scenariu: Masaya Ozaki
Distribuție: Mugi Kadowaki, Takahiro Miura, Makita Sports
Mami este o persoană închisă în sine, care din liceu a ales să se autoizoleze în camera sa. La popunerea tatălui ei începe să lucreze la o firmă de jocuri, căutând viruși în jocurile video. Trebuia să fie un job pe care să-l facă fără să fie nevoită să vorbească cu nimeni. Însă, se întâmplă ceva neașteptat și destinul lui Mami se modifică semnificativ…Povestea transformării unei fete neîndemânatice, care face primii pași în societate.

Sâmbătă, 3 noiembrie, ora 19:00
PARKS (subtitrat în română)
2017, 118 minute
Regie: Natsuki Seta
Scenariu: Natsuki Seta
Distribuție: Ai Hashimoto, Mei Nagano, Shota Sometani
Jun locuiește într-un apartament lângă parcul Inogashira din Kichijoji. Pe baza unei fotografii făcută cu 50 de ani în urmă și a adresei din scrisorile fostei iubite (Saeko) a tatălui ei (Shinpei), decedat de curând, Haru ajunge la apartamentul lui Jun, care se hotărăște să pornească alături de Haru în căutarea lui Saeko. Astfel, ele află de la Tokio, nepotul lui Saeko, că aceasta decedase și găsesc printre lucrurile rămase de la ea o casetă pe care este înregistrat un cântec neterminat interpretat de Saeko și de Shinpei. Jun, Haru și Tokio decid să termine ei cântecul. Kichijoji, parcul Inogashira și împrejurimile lui din perioada anilor 60, de pe vremea lui Saeko și a lui Shinpei se intersectează cu cel din 2017, la fel ca și sunetele și poveștile din cele două perioade, dând naștere unui cântec cu totul nou. Un film muzical, din care oricine poate simți farmecul tinereții.

Duminică, 4 noiembrie, ora 19:00
Tremble All You Want/Katte ni Furuetero (subtitrat în română)
2017, 117 minute
Regie: Akiko Ohku
Scenariu: Akiko Ohku după romanul lui Risa Wataya
Distribuție: Mayu Matsuoka, Daichi Watanabe, Anna Ishibashi, Takumi Kitamura
Yoshika, în vârstă de 24 de ani, angajată la o companie, trăiește de peste 10 ani o iubire neîmpărtășită pentru ”ICHI”. Dar în viața ei apare ”NI”, ”iubirea reală”, un coleg de la aceeași companie, care o iubește cu ardoare. Chiar dacă tensiunea crește atunci când NI ”îi mărturisește pentru prima dată în viață că o iubește”, Yoshika nu este încântată de perspectiva unei relații cu NI. Yoshika ajunge să organizeze o reuniune a colegilor de liceu, luându-și numele unei foste colege și astfel se reîntâlnește cu ICHI. Va alege ea să rămână cu ”iubitul din mintea ei” sau cu cel care-i poate oferi ”iubirea reală”? Veți putea afla urmărind povestea descoperirii de sine a unei fete lipsite de curaj și experiență în dragoste.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu