JTI prezinta seminariile NexT

Seminariile Festivalului International de Film NexT sunt prezentate de JTI, pentru a treia oara consecutiv. Acestea au loc la Café Verona Carturesti, pe 29, 30 si 31 martie, iar intrarea este libera.

In cadrul seminariilor vor avea loc discutii despre relatia dintre actori si regizori, despre recent infiintatele scoli de actorie romanesti, despre distributia de film, dar si despre beneficiile networking-ului sau cum se pot obtine finantari pentru productiile independente.

Prima zi de seminarii NexT a debutat, joi, 29 martie, cu masterclass-ul de actorie sustinut de Gabriel Spahiu, actor de teatru si film, muzician, dansator si profesor de actorie. El a vorbit, printre altele, despre una dintre problemele majore cu care se confrunta un actor atunci cand joaca, “constiinta de sine”. De la ora 11.30, in centrul discutiilor a ramas, de asemenea, actoria. Sub titlul “Scoli de actorie: Ce si de ce?”, seminarul i-a avut ca invitati pe Dorotheea Petre (scoala de actorie Fii Actor), Alina Grigore (Centrul de Creatie In Light), Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta (ACTORIEDEFILM.RO). Ziua a continuat apoi cu prezentarea Berlinale Talent Campus, una dintre cele mai eficiente platforme pentru colaborari si schimburi de idei despre noile trenduri in cinema-ul contemporan. Programul este, in sine, o academie creativa din cadrul Festivalului de Film de la Berlin, iar la NexT 2012 coordonatorul Matthijs Wouter Knol a sustinut un seminar despre beneficiile socializarii, in dialog cu actrita Ioana Flora, care a trait experienta Berlinale Talent Campus chiar anul acesta.

Seminariile de vineri, 30 martie sunt dedicate sound design-ului si regiei de film si vor fi sustinute de Michel Klochendler si Mike Ott.

Ultima zi dedicata seminariilor NexT, sambata, 31 martie, va fi dedicata noilor mijloace de distributie de film, fenomenului pirateriei si prezentarii programului MEDIA al Uniunii Europene, destinat dezvoltarii proiectelor de productie.

Seminariile se vor incheia cu prezentarea organizatiei britanice Cinephilia Services, ce va lansa proiectul Feel Reel Romania. Programul se va desfasura in vara acestui an, in parteneriat cu ONG-uri romanesti si va viza comunitatile rurale din Romania, cu acces redus sau inexistent la cinematografe.

Festivalul Internațional de Film NexT se desfasoara in perioada 28 martie – 1 aprilie, la Cinema Scala, Cinema Studio, Turbohalle și la Cafe Verona Carturești. La cea de-a șasea editie, NexT așteaptă publicul cu peste 120 de filme din peste 30 de tari, de pe 5 continente, intalniri cu nume importante din cinema-ul autohton și internațional și multe alte evenimente.

Biletele pentru filmele NexT sunt disponibile prin Ticket Fan.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu