Interes crescut pentru competițiile Photo Romania Festival

  • 320 de lucrări trimise de fotografi din 20 de țări pentru Photo Romania Award și  18 candidați la “Expo Debut”
  • Organizatorii festivalului au pregătit o ofertă specială cu sprijinul partenerului Adobe
  • Au început înscrierile pentru voluntari

Photo-Romania-FestivalFotografi profesioniști sau amatori din 20 de țări și-au trimis lucrările pentru concursul “Photo Romania Award”, care se desfășoară în cadrul celei de-a patra ediții a Photo Romania Festival. Competiția are trei secțiuni (“Fotojurnalism”, “Alb-Negru” şi “Fotografia de călătorie”), iar înscrierile continuă până în 16 mai, ziua începerii festivalului, pe pagina photoromaniafestival.ro/concurs/.  Până în prezent au fost trimise peste 320 de fotografii din 20 de țări, printre care Marea Britanie, Franța, Germania, Norvegia, Turcia, Estonia, Israel și Egipt, precum și din România.

Pe lângă premiile acordate de către juriul de specialitate, publicul poate vota „Fotografia virală a anului” prin intermediul unei aplicații create pe Facebook, iar realizatorul acesteia va fi răsplătit cu un premiu special. Premiile pentru competițiile festivalului sunt oferitede f64.ro.

Înscrierile continuă și la „Head to Head”, o competiție ce urmărește selectarea a 16 fotografi care vor concura „1 la 1” în patru etape desfășurate în timpul festivalului. Farmecul competiției este dat de faptul că cei doi concurenți care formează o echipă în fiecare etapă nu se cunosc și reacționează independent unul de celălalt pe baza temei comune primite. Înscrierile pentru „Head to Head” se pot face până în 13 mai, pe pagina competiției.

Competiția “Expo Debut”, adresată exclusiv fotografilor amatori, a ajuns la faza jurizării. Un număr de 18 colecții au fost trimise din toată țara și chiar din Polonia, iar câștigătorul va fi decis până la sfârșitul săptămânii. Acesta va beneficia de propria sa expoziție în cadrul festivalului, iar costurile printării, transportului și cazării vor fi asigurate de organizatori.

Ofertă specială: la Photo Romania Festival, 299=777+

Echipa Photo Romania Festival și partenerul Adobe le-au pregătit o surpriză pasionaților de fotografie. Primele 20 de persoane care achiziționează ateliere în valoare de peste 299 de euro la Academia PhR primesc în plus și un pachet special, oferit cu sprijinul Adobe: un abonament Adobe Creative Cloud pentru un an de zile , care include toate programele de care aveți nevoie pentru editare foto, video, audio și design, de la Photoshop CCIllustrator CC și InDesign CC până laDreamweaver CCAdobe Premiere Pro CCAfter Effects CC și chiar Acrobat XI Pro și Adobe Muse CC – în total 20 de programe (abonament în valoare de 737 de euro).Mai mult, pachetul include și un bilet la concertul Hooverphonic din 19 mai, de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca – zona Golden Circle (în valoare de 40 de euro).

Astfel, pe lânga experiența profesională pe care o vor câștiga în urma atelierelor susținute de nume recunoscute în plan internațional, participanții beneficiază și de servicii suplimentare în valoare totală de 777 de euro.

A început selecția voluntarilor

Organizatorii Photo Romania Festival 2014 au anunțat și începerea înscrierilor pentru voluntari. „Vrei să faci parte din echipa de organizare Photo Romania Festival? Așteptăm entuziaști pentru toate departamentele noastre, de la Guest și Protocol până la Logistică și Promovare. Pe lângă experiența pe care o vei acumula, vei primi și recunoaștere oficială a voluntariatului, precum și o mulțime de suprize… promitem foarte plăcute. Trebuie doar să ai peste 18 ani și să fii Cluj-Napoca și disponibil în perioada 10-26 mai”, se arată pe site-ul festivalului.

Doritorii au timp să se înscrie până vineri, 9 mai, folosind formularul de pe pagina photoromaniafestival.ro/voluntari/, pe lângă care își vor trimite CV-ul la adresa voluntari@photoromaniafestival.ro. Ulterior, candidații selectați vor fi contactați pentru un interviu, urmând ca aproximativ 50 dintre aceștia să devină voluntari ai festivalului.

[citat]Despre Photo Romania Festival[/citat]

Creat în 2010, Photo Romania Festival a adus fotografia în prim-planul vieţii culturale româneşti, reuşind în doar patru ani  să înscrie Clujul într-o reţea mondială de festivaluri de fotografie de înaltă ţinută și să creeze primul muzeu al fotografiei din țară, în urma unei strânse colaborări cu Primăria Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. Ediţia de anul trecut a Photo Romania Festival a însemnat 40 de expoziţii, 5 premiere naţionale, 1.500 de fotografii printate, 500 de fotografi din 15 ţări și 70.000 de participanţi. Festivalul este organizat de Asociația Photo Romania și produs de Fapte, agenţie care mai are în portofoliu Târgul de Cariere şi festivalul Jazz în the Park. Partener de comunicare al Photo Romania Festival este Vitrina Advertising.

Mai multe informaţii:photoromaniafestival.ro  şi  facebook.com/PhotoRomaniaFestival .

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu