“Componistul acesta este insuși poporul nostru român”

Două gânduri ale lui Ciprian Porumbescu după premiera din 27 februarie 1882 a spectacolului “Crai Nou” (operetă în două acte, scrisă de Ciprian Porumbescu pe textul piesei poetului Vasile Alecsandri).”

“Un asemenea popor, plin de viață și de inteligență nu poate să dispară niciodată. Și dacă este vorba de vreun componist pe care l-am studiat și-l studiez și acum încă cu multă diligență, atunci îmi permit a spune că componistul acesta este însuși poporul nostru român, carele stă peste Offenbach, Genée, Suppé etc.”

“Când la urmă toate corurile – 300 de cântăreți – au intonat , n-a rămas ochi neînlăcrămat. Publicul, peste 2000 de oameni, stătea cu pălăria-n mână și fiecare putea să-și spună, că un asemenea popor, plin de viață și de inteligență nu poate să dispară niciodată, ba mai mult, că lui îi aparține viitorul.”

Ciprian Porumbescu (14 octombrie 1853 – 6 iunie 1883)

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu