Acela e ghiocul tau, așa-i?

♣ Evenimentul zilei publică un material despre Nicolae Păsculescu, bărbatul care, la cei 107 ani ai săi, este cel mai vârstnic locuitor al Timișoarei. Iată un fragment:

“Mărgele mărunțele / vrea să ghicească cu ele”, începe un catren centenarul. Îi plac podoabele de la gâtul meu, dar e fascinat de telefonul mobil cu ecran mare. “Acela e ghiocul tău, așa-i? De acolo afli tot”, mă întreabă. Nicolae Păsculescu nu se uită la televizor. “Strică ochii”, îmi explică. Așa că a cam pierdut contactul cu tehnologia. Confirm că ghiocul meu știe orice pe lumea asta, apoi îi arăt laptopul și îi spun că este un super-ghioc modern ceva mai mare. E impresionat. La 107 ani, el nu poartă ochelari și nu a purtat niciodată. În jur suntem numai ochelariști, până și strănepoata adolescentă.

♣ Tot despre vârstă în Jurnalul: “Două broaşte ţestoase uriaşe de la o grădină zoologică din Austria refuză să mai împartă aceeaşi cuşcă după ce au stat împreună 115 ani. “Se pare că nu se mai suportă”, a spus Helga Happ, directoarea grădinii zoologice din Klagenfurt. Specialiştii au încercat diferite metode de împăcare. Le-au dat afrodisiace şi le-au încurajat să se joace împreună, însă degeaba. Broaştele ţestoase nu sunt singurele animale care «divorţează»”.

♣ Din Gândul aflăm cum arată alegătorul lui Dan Diaconescu: este femeie, cu vârsta între 36 şi 50 de ani, care trăieşte în mediul rural şi are studii medii. Mai exact, rezultatele studiului arată că 50,5% din electoratul Partidului Poporului, la nivel naţional, este reprezentat de femei.

♣ Și o știre care apare în toate ziarele de azi: potrivit președintelui Băsescu, “TVR trebuie desfiintată şi reinfiinţată, pe alte baze”. Noi zicem că, la cât au dovedit românii că se pricep la reconstrucție, soluția ar fi să renunțăm la baze și să trecem direct la acizi.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu