Palate tiganesti

Fotografiile realizat de un italian în palatele țigănești din România și Moldova fac înconjurul lumii.

Seria de fotografii se numește Gipsy Interiors și a fost realizată de italianul Carlo Gianferro.

“În proiectele mele mă concentrez pe oameni şi pe comunităţile din care fac parte. Ei sunt cei care modelează împrejurimile. Este esenţial să vorbim despre schimbările pe care oamenii le fac împrejurimilor, fie că acestea sunt pozitive sau negative. Încerc să văd lucrurile din diferite puncte de vedere, să ies din stereotipuri. În seria de fotografii arăt romii într-un alt fel, fără cerşetori şi săraci care trăiesc în tabere.”

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Dorel Rad

    vad anumite peersoane in aceste palate chici care nu ar trebui sa existe Costumatia lor contrasteaza flagrant cu opulenta si luxul de prost gust ingramadite ca niste forme dezordonate precum ciulinii Baraganului si strica practic armonia care daca ar fi fost realizata cumva de niste decoratori de interior ar fi aratat cu totul altfel si cred ca ar fi fost o mare galerie de arta dar asa arata ca o curte de om neglijent si ne inteligent puse la voia intimplarii care in loc sa dea un aer de prospetime si odihna devin obositor de agresive si pline de un respaldo inconstient care il resimti dupa un timp ce stai in aceste camere ce se vor foarte luxoase dar prost aranjate

Adaugă comentariu