Tineretea este o stare de spirit

O demonstrează “Young at Heart”, un cor care cântă rock și ai cărui membri au între 76 și 92 de ani.

“În 1982, anul în care corul Young@Heart a fost înființat, toți membrii săi trăiau într-un azil de bătrâni din Northampton (SUA), numit Casa Walter Salvo. În componeneța inițială, corul includea vârstnici care au trăit ambele războaie mondiale. Unul dintre membrii noştri a luptat în Bătălia de pe Somme (1916), ca tânâr soldat de 16 ani, iar un altul, Anna Main, și-a pierdut soţul în primul război mondial. Anna a cântat cu noi pâna la vârsta de 100 de ani.”

Descrierea de pe pagina de facebook a corului Young@Heart este plină de simplitate. Astăzi, cel mai în vârstă membrul al corului are 92 de ani (Miriam Leader, născută în 1919), iar cel mai tânăr are 76 de ani (Patricia Cady, născută în 1935). Sunt, după cum veți vedea, plini de umor și de poftă de viață. Iată câteva dintre înregistrările din concert ale Young@Heart.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu