Trupul unui dansator

“Numele meu este Tim Persent si sunt dansator.

Trupul este instrumentul meu. Am mare grijă de el. Pentru că, la rându-i, și el m-a tratat bine: dansez de 25 de ani încoace. Îmi încep încălzirea stând întins pe podea. Și vorbesc cu degetele mele, cerându-le să se relaxeze și imaginându-mi-le că se continuă, astfel încât să poată ajunge mai departe și să devină mai mult decât ceea ce sunt. Gândind o idee, trupul se transformă… Piciorul este o structură foarte complicată. Încerc să le las să mă despice, încercați să le determin să respire adânc, eliberând ușor câte un picior și convingându-l să se trezească.

Personal, văd mintea ca un tot unitar: pe de o parte, o minte rațională, care instruiește trupul să execute dansul și, pe de altă parte, o minte spirituală să a efectua și pe de altă parte aveți mintea spirituală – mintea care folosește imaginația, care dă personalitate, care aduce un plus unui dansator.

Dansul este spiritul transformat în trup din carne, cel care dă contur fizic ideilor, emotiilor, gândurilor. Acesta este și motivul pentru care este atât de frumos, puternic și liber. Este un moment magic: zbori, învingi gravitația… Și alinarea. Ușurarea că spectacolul s-a terminat, că acesta a mers bine sau nu. Ușurarea că trupul a supraviețuit încă o dată. Sunt Tim Persent, dansator.”

Un minunat scurtmetraj realizat de Daniel Gallenkamp.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu