Maureen si Noreene

La începutul anului 2009, Roz Leibowitz, o artistă din New York pasionată de fotografii vechi, cumpăra de pe ebay.com un set de 60 de fotografii ale unor surori gemene.

“Maurine şi Noreene (ar putea fi, de asemenea, Norine). Nu este furnizat nici numele de familie și nici localitatea. Dealer-ul crede că ar fi trăit în Denison, Texas, dar surorile au fost în mod clar americano-irlandeze şi a avut gusturi picante în ceea ce privește moda!”

anii ’40

Impresionată de povestea pe care imaginile o spun despre cele două gemene, Roz publică, în data de 4 februarie 2009, 18 fotografii pe contul său de pe flickr.com. Cu un scop bine precizat:

“Au împărtăşit atât de mulţi ani împreună încât le voi păstra vie amintirea și, în cazul în care vreunul dintre vizitatori va recunoaște aceste femei minunate, voi înapoia cu bucurie aceste fotografii familiilor.”

anii ’40

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu