Nostalgia colectionarului de muzica

Din trecut, cu dragoste.

În urmă cu doar câțiva ani, imaginea aceasta ar fi fost recunoscută, imediat, de către oricine. Și aceasta nu pentru că face referire la părintele neo-plasticismului, ci pentru că personajul principal reprezintă o casetă audio.

Astăzi, din ce în ce mai mulți tineri nu au văzut în viața lor o casetă audio: firească, evoluția nu iartă (și nu ne iartă). Cum să le explici că, în urmă cu nu foarte timp, deținătorul de casete audio era personajul pe care toată lumea și-l dorea la petreceri? Și cum să-și poată ei imagina nesfârșitele rânduri de tarabe de casete audio care, mai târziu, îmbiau trecătorii cu tot ce se putea pirata în materie de muzică? Și, chiar dacă și-ar imagina: astăzi, la ce le-ar mai folosi o astfel de imagine? Pentru toți cei care au trăit aceste amintiri, câteva lucrări executate manual de către artisul francez Benoit Jammes din cadrul unei serii numite, extrem de inspirat, [0-0].

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu